Evlat nöbeti tutan aileler, Gün Medya Grubu Yönetimim Kurulu Başkanı Cengiz Aygün’e teşekkür etti.

Diyarbakır HDP önündeki ailelerin nöbeti 3. yılında

Mehmet Aslan - Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde 3 Eylül 2019 yılında başlatılan eylem 3. Yılına girdi. Bugüne kadar 234 aile nöbete katılırken ailelerden 32’si çocuklarına kavuştu.

Ailelerin nöbetini 2 yılı geride kalırken 2. Yılında da HDP il binası önünde nöbetlerini karalı bir şekilde sürdürürken ailelerden Süleyman Aydın, “Bugün 2 yılımızı bitirdik 3 yılımıza girdik. Biz anne ve babalar olarak asla yılmadık ve sonuna kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz burada bulunan evlat nöbetindeki anne ile babalar olarak, O Gün Haber’e ve Gün Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Aygün’e teşekkür ediyoruz. Eylemin ilk gününden bugüne bizleri hiç yalnız bırakmadılar ve hep yanımızda oldular. Diyarbakır’dan çok çok selamlarımızı iletiyoruz” dedi.

Bir süre önce terör örgütü PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Mustafa Biçer ise, “Burada bulunan anne ve babaların eylemi 2 yılı geride bıraktı 3. Yılına girdi. Bende onları yalnız bırakmamak için annem ve babala birlikte eyleme katılmaya devam ediyorum. Sizin aracılığınızla bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Gün Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Aygün’e teşekkür ediyorum. Aileleri hiç yalnız bırakmadı ve hep destek verdi” diye konuştu.

Mustafa’nın annesi Ayşegül Biçer de, “Bir çığlıkla başlayan binlerce çığlığa dönüşen evlat nöbetimiz bugün 3. Yılına girdi. Burada bugün büyük bir haykırış vardı ve PKK’ya lanet sesleri yükseldi. Birer birer değil artık PKK’da toplu çöküşler devam ediyor. Buradan bizlerin sesine ses olan Cengiz Aygün beye çok çok teşekkür ediyoruz. Varlıklar daim olsun. Annelerin mücadelesi devam ediyor ve ben evladına kavuşmuş bir anne olarak sonuna kadar burada bulunan ailelerin destekçisi olacağım” şeklinde konuştu.
OGÜNhaber