Diyarbakır'da 17 yaşındaki Muhammet isimli oğlunun dağa kaçırıldığını söyleyen Çetinkaya ailesinden sonra, bir aile daha bina önüne gelerek oturma eylemi yaptı. Bu konuyla ilgili eylem yapmak için yeni ailelerinde yolda olduğu söylenirken, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'de ailelere destek için bina önüne gelerek açıklama yaptı.

Diyarbakır'da HDP binasına aileler eylem için gelmeye devam ediyor

OGÜNhaber/Diyarbakır/Mehmet Yasin ASLAN- Şahap Çetinkaya ve eşi Fevziye Çetinkaya, oğullarının 30 Ağustos cuma ortadan kaybolması üzerine Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önüne gelerek, oturma eylemi yapmaya başladı.

Oğlu kaybolan babaya HDP'nin 'çocuklarınızı götürmedik' açıklaması sorulunca, "Götürdüler, işi gücü yalan. Yalan söylüyorlar, benim çocuğum sürekli burada. Burada gençlik kolu üyesi mi yapmışlar ne yapmışlar sürekli buraya geliyordu." açıklamasını yaptı. 

OGÜNhaber'e konuşan Fevziye Çetinkaya'ya, niye HDP binası önüne neden geldiniz sorusuna anne, "Onlar gönderdi, HDP gönderdi." diye isyan etti.

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önüne sadece Çetinkaya ailesi gelmedi. Bu ailenin yanı sıra, Remziye Akkoyun isimli anne de, oğlu Muhammet Karakoyun için bina önündeydi. 10 Yaşındaki oğlunun 4 yıl önce gittiğini söyleyerek eylem yapmaya gelen acılı anne, "Tabi tepki göstereceğiz, onların ekmeğine yağ sürmedik, ekmeklerine yağ sürseydik biz de onlardan tepki almazdık." açıklamasını yaptı.

Sendikalardan ailelere destek

Diyarbakır Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, ailelere destek vermek için Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önüne gelerek çocukları dağa götürülen ailelere destek verip açıklama yaptı. Başkan Yunus Memiş, " Bugün buraya gelişimizin sebebi; çocuklarımızın okullarda elinin kalem tutması ve iş güç sahibi olması. Siyasi partilerin de temel amacı ülkenin çıkarları doğrultusunda hareket etmektir. Maalesef çocukların hücre evlerinde kafaları bulandırılarak örgütün kucağına yönlendirilmesi ve siyasi partilerin bu şekilde hareket etmesi bizleri ciddi şekilde rahatsız etmektedir. 2015 Yılında eylem yapan annelerin yanında 120 gün destek vermiştik, bugün de 17 yaşında bir çocuğun dağa yönlendirildiğini öğrenmiş bulunduk. Bütün aileler çocuklarına sahip çıksın, maalesef çocuklarımızı art niyetli insanlar iş ve aş şeklinde kandırarak ellerine silah vererek dağa yönlendiriyor." açıklamasını yaptı.



Bunun yanı sıra Memiş, sivil toplum kuruluşları olarak siyasi parti, milletvekilleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarına bu çocuklara sahip çıkılmasıyla ilgili çağrıda bulunduklarını söyledi.



Düzenleyen: Murat Akyol - Video düzenleme: Nazım Ayberk Sezgün
OGÜNhaber