Esenyurt’ta sahibi tarafından şiddete uğraması sebebiyle rehabilitasyon merkezine bırakılan köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Köpeğe hareketli olması sebebiyle görevlilerce “Topaç” ismi verilirken, hayvana sahiplendirme ile ilgili çok fazla talep olduğu belirtildi. Olay sonrası gözaltına alınan şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Esenyurt'ta şiddete uğrayan köpek, Rehabilitasyon Merkezi'nde

İSTANBUL/İHA- Esenyurt Zafer Mahallesi’ndeki bir sitede dün gece saatlerinde Çin uyruklu Ren H.’nin tasma ipiyle şiddetine uğrayan Terrier cinsi köpek ile ilgili emniyet güçleri harekete geçmişti. Olay sonrası gözaltına alınan Ren H., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Şiddet uygulanan köpek ise Esenyurt Belediyesi ekiplerince Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. Şiddete bağlı korku duyması sebebiyle titreyen ve açlık yaşayan köpeğe, ön muayenenin ardından serum takviyesi yapıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen köpeğin sahiplendirme işlemi yapılmadan önce bir süre daha gözetim altında kalacağı öğrenildi. Köpeğe hareketli olması sebebiyle görevlilerce “Topaç” ismi verilirken, hayvana sahiplendirme ile ilgili çok fazla talep olduğu belirtildi.

“Köpeğin biraz sevgiye ve şefkate ihtiyacı var”
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Günerhan, “Olayın sosyal medyaya yansımasından sonra köpek, Esenyurt Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Esenyurt Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi. İlk etapta köpekte şiddete bağlı titreme ve açlıkla ilgili bir durum vardı. Veteriner arkadaşlarımız serum takviyesi yaparak müdahale ettiler. Hayvanın şiddete bağlı bir korkusu vardı. Hayvanı bir süre gözetim altına aldılar. Şu an için herhangi bir olumsuzluk yok. Köpeğin biraz sevgiye ve şefkate ihtiyacı var. Korkuya bağlı biraz titremesi var ama şu an durumu iyi” dedi.

“Sahiplenmek isteyenler çok fazla”
Buradan sonraki süreç ile ilgili de konuşan Günerhan, “ Veterinerlik Müdürlüğün’de gerekli bakımı zaten yapılacak. Korkuya bağlı titremesi geçerek normale döndükten sonra, belli bir müddet Veterinerlik Müdürlüğü’nde kalacak. Belli bir müddet burada kalacak. Tam olarak kendisini toparladıktan sonra sahiplendirme ile ilgili süreci arkadaşlarımız takip edecekler. Köpeği sahiplendirme ile ilgili şu anda talep çok fazla ama rehabilitasyon merkezimizde belli bir süre gözetim altında kalmasının daha faydalı olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“İsminin Topaç olmasını istedik”
Köpeğe "Topaç" ismini koyduklarını söyleyen Günerhan, “ Geldiğimizden beri çok hareketli ve sürekli etrafta dönüyor. Bu yüzden ‘Topaç’ ismini uygun gördük” diye konuştu.
OGÜNhaber