Evladına kavuşan aile çadırda evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret etti.

Evladına kavuşan aileden anlamlı ziyaret

OGÜNhaber/Diyarbakır/Mehmet Yasin Aslan- Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'dan itibaren HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti 405'inci gününde de devam ederken ailelerden biri daha evladına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 2015'te Muğla'da üniversitede edebiyat bölümü 2'nci sınıf öğrencisiyken iki kişi tarafından dağa kaçırılan İbrahim Coşkun, Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim oldu. Buradaki işlemlerinin ardından Diyarbakır'a sevk edilen İbrahim Coşkun, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube müdürlüğünde ailesine kavuştu. Coşkun ailesinin buluşması duygu dolu anların yaşanmasına neden olurken, aile, evlatlarına kavuştuktan sonra sevinçlerini çadırda birlikte evlat nöbetinde olduğu ailelerle paylaştı. Coşkun ailesi zılgıtlarla karşılandı.

Anne Safiye Coşkun, çok sevindiğini, Allah’ın o sevinci herkese vermesi dileğinde bulundu. Çok mutlu olduğunu dile getiren Coşkun, “Hiç ümidimi tüketmedim. Allah razı olsun, sizlerden de, polislerden de. Kalbimden yerinden çıkıyordu. Başım dolanıyordu. Ama ben şimdi rahattım. Başımda durdu” dedi.

“Hastaydım, onu duydum ayağa kalktım”
Baba Mehmet Emin Coşkun, çok mutlu olduğunu, sanki bugün dünyaya gelmiş gibi hissettiğini belirtti. Ancak yaşayan bilir diyen Coşkun, “6 sene çok sıkıntı çektim, çok zorluk çektim. Allah, devletten, milletten, askerden, polisten, gazeteciden, emeği geçen herkesten bin kere razı olsun. Herkes bir yerlerden bir şey yaptı. Ben hastaydım, onu duydum ayağa kalktım. Bu çadırın sayesinde. Bu işi başlatandan Allah, bin kere razı olsun” şeklinde konuştu.
OGÜNhaber