Çocuklarının terör örgütü Pkk mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 168’nci gününe girdi.

Evlat nöbeti 168'nci gününde

OGÜNhaber/Diyarbakır/Mehmet Yasin Aslan- Eylem 168 gününde sağanak yağmur ve soğuk havaya rağmen devam ederken, 2015 yılında, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılan polis memuru olan oğlu Vedat Kaya (28) için Emine Kaya ile birlikte oturma eylemi yapan Sehmus Kaya, çocuklarının kaçılmasında HDP sorumlu olduğunu belirterek, HDP’nin kapatılmasını istedi.

Çocuğunun kaçırılmasından HDP’yi sorumlu olarak gördüğünü belirten baba Kaya, “Biz diyoruz HDP’nin parmağı var. Güvenlik güçlerine teslim olan bütün çocuklar adres olarak buraya yani HDP’yi gösteriyor. Kaçılan çocuklar, kaçırılan askerler ve polislerin hepsi bu HDP’nin parmağı var. Devlet bir an evvel bunlara engel olsun. Ben sonuna kadar burada olacağım. 5 Eylül 2019’da buraya geldim evladım için oturma eylemindeyim. Ben asla buradan oğlumu almadan gitmeyeceğim” diye konuştu.
OGÜNhaber