Diyarbakır'da 3 Eylül'den bu yana evlat nöbeti tutan ailelerin bekleyişi devam ederken, 15 yaşındaki oğlu Cafer Ceylan için eyleme katılan Hatice Ceylan oğluna kavuştu.

Evlat nöbetindeki anne oğluna kavuştu

OGÜNhaber Özel / Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN - Diyarbakır'da 3 Eylül'den bu yana çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle evlat nöbeti tutan ailelerin nöbeti 99'uncu gününde de sürüyor.

Oğlu Cafer Ceylan için nöbete katılan annelerden Hatice Ceylan, dün akşam saatlerinde oğlundan gelen telefonla evladının terör örgütünden kaçarak devlete teslim olduğunu öğrendi.



Annesinin HDP İl Başkanlığı önünde kendisi için nöbet tuttuğunu öğrenen Cafer Ceylan, terör örgütünden kaçmak isteyen arkadaşıyla Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla örgütten kaçtı.

Evlat nöbetine 8 Ekim'de katılan anne Hatice Ceylan açıklamasında, "Burada olmayan annelere sesleniyorum. Hepsi gelsin, çocukları için mücadele versinler. Korkmasınlar çünkü korkacak hiçbir şey yok. Oğlum gece bizi aradı. Baba ben geldim dedi. Devlete teslim olduğunu söyledi. Çok mutluyuz. Sayın Cumhurbaşkanı da bizi görüntülü aradı, konuştuk. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da arayarak destek oldu. Allah onlardan razı olsun." ifadelerine yer verdi.



Anne Ceylan'ın evladına sarıldığı anlar kameralara yansıdı.

Haberi Düzenleyen: Kübra Yaşar

Video Montaj: Fatih Mehmet Kayalı
OGÜNhaber