Evlatlarının terör örgütü mensuplarınca dağa kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştiren ailelerin bekleyişi devam ediyor.

Evlat nöbetindeki baba 'Örgütte çözülmeler hızlandı'

OGÜNhaber Özel / Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN - 3 Eylül'den bu yana Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin eylemleri 98'inci günde de sürüyor.

"Biz doğru yoldayız"

Terör örgütü tarafından kaçırılan polis memuru Vedat Kaya'nın babası Şehmus Kaya, "5 senedir oğlumdan haber alamıyorum. 98 gündür ben buradayım. Bazı milletvekilleri buraya gelip gidiyor. Bize hakarette bulunuyorlar. Benim umudum tükenmedi. Çünkü örgütte çözülmeler hızlandı. Örgütten kaçanlar ve teslim olanlar bize mektup gönderiyorlar. Demek ki biz doğru bir yoldayız. Doğru bir iş yapıyoruz. Biz evladımız için buradayız. Biz herkesin evladı için buradayız. Bize destek olan herkese buradan teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum." diye konuştu.

Oğlu Özkan Aydın için nöbette olduğunu ifade eden Süleyman Aydın ise, "Bugün 98'inci günde de biz buradayız. HDP buradan kaçmayı tercih etti. PKK'da büyük bir çözülme oluyor. Gençler örgütten kaçarak, devlete teslim oluyorlar. Onlar da PKK'nın gerçek yüzünü görüyorlar. Onların davaları farklı. O yüzden bütün gençleri kandırıyorlar. İnşallah bizim çocuklarımız da bizim sesimizi duyarlar. İnşallah çocuklarımız devletin şefkatli kollarına teslim olurlar." dedi.

"Bir çocuğumu şehit ettiler, bir çocuğumu dağa kaçırdılar"

Anne Necibe Çiftçi ise, "Biz 98 sene de geçse de çocuklarımız için burada beklemeye devam edeceğiz. Örgütte çözülmeler başladığı için bizim çocuklarımızın telefon kullanmasına izin vermiyorlar. Ben çocuğum için buradayım. Benim bir çocuğumu şehit ettiler, bir çocuğumu dağa kaçırdılar. Çocuklar annelerin gözyaşlarını görsünler, kaçıp gelsinler." ifadelerini kullandı.

Haberi Düzenleyen: Kübra Yaşar

Video Montaj: Yavuz Selim Osmanoğlu
OGÜNhaber