Ekonomide büyüme rakamları açıklandı, bakan Albayrak'tan büyüme rakamları değerlendirmesi, Muharrem İnce'ye şok tepki, lisede rehine krizi, İdlib'de son durum, Eurovision'a tepkiler artıyor, ekonomide son durum, hava durumu tüm bu haberleri ve günün önemli gelişmelerini Günlük Notlar programımızda vakit kaybetmeden izleyebilirsiniz.

Günlük Notlar 10 Eylül 2018 Pazartesi

Gündemin hareketliliğini ve en önemli gelişmeleri Günlük Notlar programımızda bulabilirsiniz.

#günlüknotlar her gün Youtube ve OGÜNhaber.com'da

Gündemden haberlerin derlendiği programımızda yurtta ve dünyada yaşanan en önemli gelişmeler sizlerle.​

İşte Haber Başlıkları

* BÜYÜME RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,2 büyüdü. Türkiye 5,2'lik büyüme oranıyla Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkelerini geride bırakırken, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında ikinci sırada yer aldı.

* BAKAN ALBAYRAK'TAN BÜYÜME DEĞERLENDİRMESİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Güçlü ihracat ve turizm gelirlerindeki yüksek performans net dış talebin büyümeye pozitif katkı vermesini sağlamıştır.' dedi.

* MUHARREM İNCE'YE İZMİR'DE ŞOK TEPKİ!

İzmir'de imza toplama sürecini yürüten partililerle çay içen İnce'ye yaklaşan bir vatandaş, "CHP'yi iki ayda böldünüz. Helal olsun, yazıklar olsun" şeklinde tepki gösterdi.

* LİSEDE ÇALIŞAN NİŞANLISINI SİLAHLA REHİN ALDI

Pendik'teki Melek Aknil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen silahlı bir kişi okuldaki kadın çalışanı rehin aldı.

* BANKALARIN MEVDUATA ÖDEDİĞİ FAİZ 20,4 MİLYAR LİRA ARTTI

Bankaların mevduata ödediği faiz tutarı temmuz sonunda 2017'nin aynı ayına göre yüzde 40,8 artarak 70 milyar lirayı aştı.

* İDLİB VE HAMA'DA SİVİL YERLEŞİMLER İLE BİR OKUL VURULDU

Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçakları ile savaş helikopterlerinin, İdlib ve Hama illerinde sivil yerleşimlere, bir okula ve askeri muhaliflerin cephe hatlarına saldırıları sonucu 17 kişi yaralandı.

* İSRAİL'DEKİ EUROVİSİON'U BOYKOTA 140 SANATÇIDAN DESTEK

Dünya çapında 140 sanatçı, İsrail'de yapılacak 64. Eurovision Şarkı Yarışması'nın boykot edilmesine İngiliz The Guardian gazetesinde yayımladıkları mektupla destek verdi.

* EKONOMİ VİTRİNİ

10 Eylül 2018 Pazartesi günü BİST % 0,.53 azalarak 92,784'den, Dolar % 1.25 yükselerek 6,4587'den, Euro % 1.14 yükselerek 7,4822'den, Altın % 1.18 yükselerek 248,21'den işlem gördü.

Bu veriler videonun yapıldığı saati içerir güncel değerler için linke tıklayınız

* HAVA DURUMU

11 Eylül 2018 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 24, İstanbul'da 27, İzmir'de 29, Antalya'da 30 derece olacak.
OGÜNhaber