12 Kasım 2019 Salı Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 12 Kasım 2019 Salı

-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan ABD'nin başkenti Washington'a hareketi öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "ABD ile Rusya, bu ikili ile yürüttüğümüz samimi çalışmayı kararlı şekilde yürütmek istiyoruz. Soçi Mutabakatı'nın yürümesi lazım. NATO'nun buraya artık eğilmesi lazım. İngiltere'deki liderler zirvesini önemsiyorum. NATO ne işe yarar?" diye konuştu.İzliyoruz.

 

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'de partisinin grup toplantısında gündem ilişkin açıklamalarda bulundu.Kılıçdaroğlu; 'Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Çözmeyenler var ama biz çözeceğiz bunun sözünü veriyorum. Bizim makam, mevki, para, saray beklentimiz yoktur. Tek beklentimiz bu memlekette herkesin huzur içinde yaşaması.'dedi.İzliyoruz.

 

-İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yıl dönümü olan 10 Kasım töreninde yaptığı konuşmada Osmanlı'ya ilişkin tartışma yaratan sözlerine sert tepki gösterdi. "İnsanımızı birbirine düşürmeye çalışmaktan bıkmadın mı. Osmanlı da bizim, cumhuriyet de bizim. Bunu ne zaman anlayacaksın?" dedi.

 

-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 13-15 Kasım tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra’ya gidecek. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan’ı ziyaret edecek olan İmamoğlu orada dünya devi yatırım ve finans şirketleriyle buluşacak.

 

-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ihaleye girip 35 milyon liraya aldıkları tarihi Elektrik Fabrikası'nın satışının onaylanmadığını belirterek, AKP'li üyelerden destek istedi.

 

-Milli Savunma Bakanlığı, Habur nehri üzerinde bulunan ve sivillerin kullandığı köprüye yerleştirilmiş 6 adet anti-tank mayınından oluşan el yapımı patlayıcının (EYP) tespit edilerek, imha edildiğini duyurdu.

 

-İzmir merkezli Foça ve Menemen ilçeleri ile İstanbul’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde ve örgüt paralelinde faaliyet gösteren bir dernekte yapılan aramalarda, örgütsel talimatların bulunduğu çok sayıda doküman ve dijital materyal ile 1 adet av tüfeği ele geçirildi.

 

-Cumhurbaşkanlığı, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Cumhurbaşkanı Danışmanlığına Şeyda Nur Karaoğlu atandı.

 

-Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın sol el tırnağında bir erkeğe ait olduğu tespit edilen DNA'nın aynı soyağacından birine ait olduğu ihtimalini güçlendiren Y kromozomu bulunduğunu açıkladı.

 

-Tokat'ın Erbaa İlçesinde bir vatandaşa küfür edip tekme tokat dövdükleri kameralara yansıyan polisler hakkında valilik açıklama yaptı. Tokat valiliği polislerin orantısız güç kullandığını belirterek açığa alındıklarını ve yasal işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

 

-Dünya bu sabah, İsrail'in düzenlediği biri başarılı biri başarısız suikast girişimleriyle sarsıldı. İsrail ordusu saldırıya İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından onay verdiğini belirterek yazılı bir açıklama yaptı, açıklamada, "İsrail Gizli Servisi Şin Bet ile ortaklaşa düzenlediğimiz saldırıda Gazze'de İslami Cihad'ın komutanı Beha Ebu'l Ata'yı hedef aldık" ifadesi kullanıldı.

 

-Bangladeş'te iki yolcu treninin çarpışması sonucu en az 16 kişi öldü, 48 kişi yaralandı.

 

-Hükümet karşıtı gösterilerin şiddet olaylarına sahne olduğu Hong Kong’da dehşet verici anlar yaşandı. Sokaklar savaş alanına dönerken, bir polis göstericiyi silahla vurdu. Başka bir noktada ise eylemciler Çin yanlısı bir kişiyi diri diri yaktılar. O görüntüler kameralara anbean kaydedildi.

 

-Bolivya'da ordunun ve sokak olayları çıkaran muhaliflerin baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, iltica teklifini kabul ettiği Meksika'ya gitmek üzere Bolivya'dan ayrıldığını açıkladı.

 

-Suudi Arabistan’da düzenlenen bir gösteride sahnedeki sanatçılara bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 sanatçı yaralandı.

 

-ABD'de henüz 10 yaşındayken yazdığı mektubu, cam şişe içinde denize bırakan çocuğa, 9 yıl sonra Fransa'dan cevap geldi. Şimdi 19 yaşında olan Max Vredenburgh, 'Aklım başımdan gitti' dedi. Vredenburgh, geri yollanan orijinal mektubu da Twitter hesabından paylaştı.

 

-İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki gecekondu mahallelerinde geçtiğimiz aylarda zarf içerisinde para dağıtan gizemli hayırsever, bu kez Tuzla’da ortaya çıktı. Mahalle bakkallarına veresiye borcu bulunan kişilerin hesaplarını kapatan hayırseverin, maddi durumu kötü ailelere de zarf içerisinde bin TL verdiği ortaya çıktı. Alacaklarını ödediği mahalle bakkallarından Coşkun Yılmaz, Kendisine adını sordum. Söylemedi. ‘Robin Hood’ deyin, bana yeter dedi.

 

12 Kasım 2019 Salı günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %1.25 artarak 104.407, Dolar %0.02 azalarak 5.7728, Euro %0.18 azalarak 6.3597, Altın %0.18 azalarak 269.70, Petrol %0.48 artarak 62.48 Bono %0.25 azalarak 12.03 dan işlem gördü.

 

13 Kasım 2019 Çarşamba günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 21, İstanbul 25, İzmir 26, Edirne 25, Antalya, Bursa, Hatay 27, Erzurum 15, Kastamonu 21, Sivas 20, Trabzon 22, Diyarbakır 23, Van 15 derece olacak.


OGÜNhaber