6 Ekim 2019 Pazar Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 6 Ekim 2019 Pazar

Bolu'da, Polis Evi'nin çatısı alev alev yandı
Bolu’da, D-100 Karayolu üzerinde bulunan Bolu Dağı Polis Evi’nin çatısı alev alev yandı. Polis Evi’nde kalan vatandaşlar hızla tahliye edilirken, yangın 2 saatlik çalışmayla can kaybı yaşanmadan söndürüldü.

Manisa'da fırınlara gece denetimi
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçedeki mahallelerde bulunan fırın ve gıda üretimi yapan işletmelerde gece denetimi yapıldı.

Rusya'da vinç nehre uçtu
Rusya’da sürücüsü el frenini çekmeyi unutunca vinç, sürüklenerek nehre uçtu.

Bu kafede hayvan ürünleri kullanılmıyor
Sağlıklı beslenmek ve hayvanları korumak adına harekete geçen Miray Yerliyurt, Bursa’nın ilk yüzde 100 vegan kafesini açtı. Dönerinden tatlısına, kekinden pastasına kadar hiçbir üründe hayvani gıda kullanılmazken, ilk kez tadanlar ise lezzeti karşısında şaşırıyor.

Bu şenlikte teknoloji yasak
Metinbilim Enstitüsü Derneği’nin organize ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığının destek verdiği Otantik Çocuk Oyunları Şenliği başladı. Menteşe’nin kırsal Yerkesik Mahallesi İlkokulunun bahçesinde 9 yıldır düzenlenen şenlikte çocuklar kadar büyükler de unutulmaya yüz tutmuş oyunları oynadı.

Osmancık güreşleri Kırkpınar’ı aratmadı
Çorum’da Osmancık Belediyesi tarafından düzenlenen Osmancık Güreşleri Kırkpınar’ı aratmadı.
OGÜNhaber