HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yapan aile sayısı 10’a yükseldi. Ailelerden bazıları açıklama yaptı.

HDP binası önünde aile sayısı 10, aileler açıklama yaptı

OGÜNhaber/Diyarbakır/Mehmet Yasin ASLAN

OGÜNhaber
'in sorularını cevaplayan acılı anne Ayşegül Biçer, "Mustafa Biçer'in annesiyim. Oğlum 11 aydır kayıp, kayıp diye iddia da etmiyorum. Kesin ve kesin oğlum dağda Pkk'lıların elinde. Ben oğlumu geri istiyorum, mücadelemi bırakmayacağım. Benim gibi yanık yürekli anneler varsa onlarda gelsin burada sesimizi çıkaralım. Sağlığıyla ölüsüyle evlatlarımızı geri istiyoruz. Hiç olmazsa ölüsü gelirse bir mezarın üzerine uzanır avunursun ama kaybolması çok zor. Her gün acı çekiyoruz her dakika her saniye ölüyorsun. Kürdüz, kürtlüğümüzü inkar etmiyoruz. Bu neyin davasıdır diyorum, Kürdistanları batsın." açıklamasını yaptı.

"Biz ne yapabiliriz?" dediler

Bu ailelerden bir diğeri de acılı bir baba.

Şevket Altıntaş, oğlu Müslüm Altıntaş'ın 2015'te çözüm süreci esnasında askerdeyken kaçırıldığını iddia ederek HDP'lilerle girdiği diyalogdan bahsetti:

Şevket Altıntaş, "Bize söylenilen HDP tarafından 'Biz ne yapabiliriz?' dedim ki; bize karışmayın yeter. Görüşmede çeşitli yaşanmış acılar anlatıldı, bizim suçsuzluğumuz anlatıldı, bu yani başka bir şey yok. Somut bir adım yok, bize somut bir adımdan bahsetmediler." dedi.



Pkk tarafından kaçırılan Astsubay oğlu Semih Özbey'in annesi de açıklama yaptı

Sadiye Özbey isimli anne, Astsubay Semih Özbey'in 22 yaşında eve bayram iznine gelirken, Pkk tarafından oğlunun aracın içerisinden alınıp, Pkk'nın aracı yakıp oğlunu kaçırdığını söyledi. Sadiye Özbey, "4 Buçuk yıldan beri Semih'in peşindeyiz, her an peşindeyiz." dedi. Buraya neden geldiniz sorusuna, "Buraya geldik çünkü çocuğumuzu istiyoruz, ben çocuğum için buradayım, çocuğumu alıp götürmek istiyorum. Malatya'dan geldim, her gün içimiz kan ağlıyor, bizim çektiğimizi hiç kimse çekmez. Yaşayan ölüyüz, diğer çocuklarım evlendi düğün yapmadık. Bütün aileleri buraya davet ediyorum, hepimiz çocuğumuzu buradan alıp gitmek istiyoruz." dedi.

OGÜNhaber