Türkiye’nin önemli muz üretim merkezlerinden biri olan Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde, muz bahçelerinde bakım çalışmaları başladı.

Muz bahçelerinde bakım başladı

Açık alanda yetiştirdiği doğal ve kendine has aroması olan muzuyla ünlü Gazipaşa’da havaların ısınması ile birlikte muz bahçelerinde bahar bakımı başladı. Muz bahçeleri önce muz talaşlarından temizleniyor, ardından gelecek sezon meyve verecek muz fidanları seçilerek bakım ve onarımı yapılıyor. Daha sonra ise damlama sulama sistemi döşenip çiftlik gübresi verilip naylonlar ile üstü kapatılıyor. Muz fideleri haftalık sulanarak büyümesi sağlanıyor. 

Yüzlerce kişinin 3 ay boyunca iş imkanı bulduğu bahçelerde çalışmalar şenlik havasında sürüyor. Bahçelerde Türk vatandaşlar kadar Suriyeli ve Kuzey Iraklı Türkmenler de çalışma fırsatı buluyor. Kimi vatandaşlar muz bahçelerinde kurdukları çadır ve barakalarda kalıp çalışırken, kimi vatandaşlar da köylerden günü birlik otobüslerle muz bahçelerine gelerek çalışıyor. 

Geçtiğimiz sezon tarihinin en iyi fiyatını görerek kilosu 5 liradan muzun alıcı bulması üreticinin yüzünü güldürdü. Gazipaşa’nın Muzkent, Zeytinada, Beyrebucak, Güney, Yakacık, Macar, Koru mahallelerinin Akdeniz’e bakan güney yamaçlarında kurulu muz bahçelerinde 14 bin dekar alanda doğal muz üretimi yapılıyor. Yıllık 40-45 bin ton muz rekoltesi gerçekleşiyor. 
OGÜNhaber