Sosyal medya gündeminin öne çıkmış birbirinden renkli haberlerini sizlerle buluşturacağız. Hiç vakit kaybetmeden bu haftanın en çok konuşulan haberleriyle başlıyoruz.

Sosyal Medya Gündemi | En hızlı Android telefon belli oldu

Instagram'dan bir kopya özellik daha geliyor

Artık yaşamımızın bi parçası haline gelen Instagram'ın 'Snapchat'ten kopyaladığı 'Hikayeler' alt yapısı harika bi başarı yakaladı. Neredeyse hepimiz kullanıyoruz. Bu kopyalama olayı çok tartışıldı ancak zamanla unutuldu. Şimdi Instagram tekrar bi kopyalamayla sahalara dönüyor.  Instagram bu sefer TikTok'u kopyalayıp karşımıza reels adıyla getiriyor. Kişilerin 15 saniyelik videolar çekmesine, bu videoların hızını değiştirmesine ve müzik ekleyerek ya da başka videolardan ses aktararak “Hikaye” formatında paylaşmasına imkan tanıyor.

Whatsapp Android'i resmen yiyor!

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, Android kullanıcılarının şu sıralar canını sıkıyor. Whatsapp, son günlerde yüklü olduğu telefonların pilini hiç olmadığı kadar hızlı bitirmeye başladı. Samsung Galaxy S10e, Galaxy S9, Google Pixel 3, Pixel 4 OnePlus 6, Redmi Note 5 Pro ve fazlası birçok cihazda görünen sorun, uygulamanın arka planda sürekli aktif kalmasına neden oluyor. Bir kullanıcı uygulamayı 10 dakika kullandığı ancak telefonda 1,5 saat boyunca kullanım gösterildiğini bildirdi.

Kısa süre önce yayımlanan bi güncelleme ile başlayan sorun; bir iki mesaj atılmasına rağmen toplam pilin yüzde 30unu yiyerek kullanıcıların canını sıkıyor.

En hızlı Android telefon belli oldu

Ne Xiaomi ne de Huawei!  Android performans testi denilince akla gelen ilk yazılım olan AntuTu, her ay açıkladığı gibi bu ayda uygulamadn en yüksek puanı alan telefonu açıkladı. Performans testi kapışmasının birincisi Xioami, Huawei gibi markaları arkasında bırakan Qualcomm Nex 3 5G telefonu oldu.

Twitter yeni özelliğini duyurdu

Twitter, sohbetleri daha kolay takip edilebilir kılmak için 'Konu Başlıkları' özelliğini yayına alıyor. Bu özellik kapsamında artık tuttuğunuz takımın, dinlediğiniz müzik gruplarının, hayranı olduğunuz oyuncuların dahil olduğu birçok konu başlığını takip edebileceksiniz. Yeni Konu Başlıkları özelliği sayesinde kullanıcılar, tek bir dokunuşla önem verdiği konularla ilgili en alakalı ve ilginç hatta uzmanların attığı Tweet’leri görme seçeneğine kavuşuyor.

Facebook Pay duyuruldu

Facebook, yeni ödeme sistemi Facebook Pay'i duyurdu. Yeni duyurulan sistemle Facebook, Messenger, Instagram ve Whatsapp üzerinden erişim sağlanabileceği ve kullanıcıların Facebook uygulamalarından ayrılmadan para gönderme veya ödeme yapma gibi işlemlerini gerçekleştirebilecekleri söylendi. Sistem PayPal'ın yanında çoğu banka ve kredi kartı ile de kullanılabilecek.
OGÜNhaber