Türk-Amerikan İş Adamları Derneği, 32. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Portaxe'de gerçekleştirdi. Toplantıda yönetim ve divan hakkında seçimler yapılıp yeni kararlar üyelere sunuldu.

TABA-Amcham 32.Olağanüstü Genel Kurul Toplantısını yaptı

TABA'nın 32.Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında Divan Üyeleri programı arz etti ve dernek üyeleri tarafından oylanacak maddeler okunup oylama yapıldı.

Toplantı içeriğinde; dernek tüzüğünde değişiklik yapılmasına dair ihtiyaçlar ve taslak değişikliklerin görüşülmesi, Yönetim ve Denetleme Kurulları raporlarının görüşülmesi ve Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulunun münferiden ve heyetçe ibra edilmesi, Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi, Denetleme Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gibi konular konuşuldu.

TABA-Amcham Başkanı Ali Osman Akat toplantının sonunda kürsüye gelerek genel kurul toplantısı ve seçim için gelenlere teşekkür etti. Yeni dönemde daha çok çalışmanın sözünü verdi. 





OGÜNhaber olarak TABA 32.Olağanüstü Genel Kurul Toplantısını yakından takip ettik ve Başkan Ali Osman Akat ile bir röportaj gerçekleştirdik.

'33 Senelik geçmişi ileri taşımak için çabalıyoruz'

Ali Osman Akat, 'Çalıştayımız ve eski yönetim kurulu üyelerimiz bu dernekte ciddi emek verdi, 33 senelik bir geçmiş var bizde ileriye götürmek için çabalıyoruz, sağlıklı güzel bir kongre yaptık. Burada vatana millete, dostluğa Türk-Amerikan ilişkilerine hedeflerimize, Amerika-Türkiye arasında olan ihracat hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımızı başlattık, şu an için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.' dedi.

Yeni başkanlık dönemindeki hedeflerinden de bahseden Akat, 'Amerika ile olan ihracat hedeflerimiz var, Amerika'da Türk organize sanayisi kurmayı planlıyoruz, bununla ilgili atılımlar yaptık üyeler topladık. Türkiye'deki tüm organize sanayi bölgeleriyle çalışmalar yapıyoruz, ihracatı arttırmak için çalışacağız.' dedi.




OGÜNhaber