Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hakkında sizleri bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bugünkü konumuz ise geçmiş tarihte koronavirüs hakkında ortaya atılan kehanetler üzerine.

Tarihten Bir Köşe | Koronavirüs kehanetleri

Her gün dünyanın dört bir yanından bu virüsle ilgili birçok gerek iyi gerekse kötü haberler alıyoruz. Ortaya çıkan bu haberleri endişeyle okuyor ve takip ediyoruz. Bu haberlerin yanı sıra komplo teorileri de sosyal medyada bir hayli artmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde İncil’de koronavirüsten bahsedildiği ortaya atılmıştı. Hatta bazıları da Kuran’da bu hastalıktan söz edildiğini iddia etmişti. Biz işin dini boyutuna girmeden sizlere ilk olarak hepimizin bir yerlerde mutlaka duyduğu Baba Vanga’nın kehanetinden bahsedeceğiz.

Baba Vanga tıpkı Nostradamus gibi sonradan gerçek olan tahminlerde bulunduğu iddia edilerek ünlü oldu. Baba Vanga 1996 yılında hayatını kaybetti. Ancak ölmeden önce gelecek yıllara ait çeşitli öngörülerde bulunduğu iddia edilmektedir. Son günlerde ünlü kahinin Koronavirüs hakkında bir kehanetinin olup olmadığı merak ediliyordu. Araştırmalar sonucu kimi kaynaklara göre Baba Vanga'nın bu konuya ilişkin bir kehaneti olduğu ortaya çıktı.

Baba Vanga ölmeden önce onunla tanışan ve şu an 73 yaşında olan Bulgar sporcu Neshka Stefanova Robeva sosyal medya hesabından şunları paylaştı.

“Baba Vanga, onu yıllar önce ziyaret ettiğimde bana, ‘Neshka, corona hepimizin üzerinde olacak’ demişti. O zaman ne demek istediğini anlayamamıştım. Çünkü corona kelimesi Bulgarcada, taç anlamına geliyordu. Bunun bütün ülkenin Rusya’nın koruması altında olacağına yormuştum. Durumu şimdi anladım.”

Hayattayken tahminleri Bulgar hükümeti tarafından kaleme alınarak saklanan Baba Vanga'nın söylediklerinin büyük bölümü doğru çıktı. Baba Vanga’nın diğer kehanetlerine göz atmakta fayda var.

Diğer bir kehanet ise Amerikalı medyum ve yazar Sylvia Brown'un kitabında yazan satırlar.

Şimdi de 2013 yılında hayatını kaybeden Amerikalı medyum ve yazar Sylvia Brown tarafından bundan tam 12 yıl önce, 2008’de yazılan ‘Günlerin Sonu’ (End of The Days) kitabı oldukça konuşuluyor.

Brwon’un koronavirüsü çok önceden bildiği düşünülüyor. İşte kitabın 312’nci sayfasında yer alan o satırlar: “2020’de akciğerlere ve bronşlara saldıran ve tüm bilinen tedavilere direnen ciddi bir zatürre benzeri hastalık dünyaya yayılacak. Hastalığın kendisinden daha şaşırtıcı olan şey, aniden geldiği kadar hızlı bir şekilde yok olacağı gerçeğidir. On yıl sonra tekrar saldıracak ve o zaman tamamen ortadan kalkacak.”

Hakkında yapılan araştırmalar sonucu, Sylvia Brown’ın medyum olarak bazı söyledikleri gerçekleşmese de Amerikan adli makamlarına yardım ettiği ve yaşarken oldukça ilgi gördüğü söylenebilir.

Tabii bunlar yalnızca kahinlerin öngörüleri. İnanmak ya da inanmamak ne kadar doğru bilinmez ancak biraz da olsa ciddiye alıp bir kenara not etmekte fayda var gibi…
OGÜNhaber