33. Kez Gün Medya Grubu ve Atlas Global'in ana sponsorluğunda; Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde gerçekleşen Kültür ve Sanat Festivalini düzenleyen, ilçenin Belediye Başkanı Abdullah Çatal, OGÜNhaber'e özel açıklamalarda bulundu.

Taşköprü Belediye Başkanı Sarımsak Festivali için açıklamalarda bulundu

Festivalde yer alan en iyi sarımsak, buzağı ve kuzu yetiştiricisinin seçildiği yarışmada, neler hissettiğini sorduğumuz soruya Çatal, 'Ben Taşköprü'nün esnafıydım, halk beni Taşköprü Belediye Başkanı yaptı. Bu ilk belediye başkanlığımda, bu kadar kalabalık olması beni onurlandırdı ve mutlu etti.'' dedi.

Geçen yıla oranla bu yıl festivalde ne gibi değişiklikler görüyoruz sorumuza ise 'Bizim festivallerimize 4 gün boyunca 150 bin insan gelir ama bu sene 200 bin kişiden fazla kişi gelecek, Batı Karadeniz ve Kastamonu'da en büyük festival Taşköprü Festivali, bugünkü amacımız; sarımsağa ödül vermek, tarımı da güçlendirmek.' dedi.



Son sorduğumuz, önümüzdeki yıl katılacaklar için ne gibi farklılıklar görecek sorumuzaysa ' Sarımsak deyince dünyada Taşköprü diyorlar ama Taşköprü'nün sadece sarımsağı meşhur değil. Paphlagonia'ya başkentlik yapan Pompeipolis, Taşköprü'de. Önümüzdeki yıllarda buraları öne çıkaracak festival ve etkinlikler yapacağız.' cevabını verdi.

OGÜNhaber