Kastamonu Taşköprü'de 33.'sü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında "En İyi Sarımsak Üreticisi", "En İyi Buzağı Yetiştiricisi" ve "En İyi Kuzu Yetiştiricisi’’ seçme yarışmaları düzenlendi.

Türkiye’nin en iyi sarımsağı seçildi

Gün Medya Grup ve Atlas Global’in ana sponsorluğunda gerçekleşen festivalde "En İyi Sarımsak Üreticisi", "En İyi Buzağı Yetiştiricisi" ve "En İyi Kuzu Yetiştiricisi’’ seçildi. Halkın yoğun katılım gösterdiği yarışmada; buzağılar, sarımsaklar ve kuzular sergilendi. 

Sarımsak yarışması öncesinde OGÜNhaber’e özel demeç veren Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal; “Taşköprü Sarımsak Festivaline , önceki yıllarda 4 günde 150 bin kişi gelirdi. Bu festivalimize bakıyorum ki 200 bin kişiden fazla kişi gelecek. Batı Karadeniz’de Kastamonu ilinde en büyük festival Taşköprü Festivali. Bugünkü amacımız; sarımsağı ödül vermek, tarımı da güçlendirmek. “ dedi.



Uzun zamandır bu yarışmayı bekleyen buzağı, kuzu ve sarımsak yetiştiricileri, yarışma heyecanını yaşadı. Etkinlikte jüri değerlendirmesini yaptı ve sonuçlar açıklandı.

Birbirinden iri ve güzel sarımsakların yer aldığı yarışmada, 27 numaralı sarımsağın yetiştiricisi Yunus Ulu birinci seçildi. 2019 yılının en iyi sarımsak üreticisi seçilen Ulu, bir yıllık emeğinin karşılığını aldığından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Yarışmada emeği geçenlere de teşekkür etti. En iyi sarımsakla birlikte; en iyi buzağı ve kuzu yetiştiricisine de ödül verildi.

Saat 16:30’da başlayan yarışma 18:00 gibi son buldu. Festival 18 Ağustos 2019 Pazar gününe kadar devam edecek. 

OGÜNhaber