Aralık ayına girilmesiyle birlikte yurdun belli kesimlerinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

Yurttan kar manzaraları

Sivas

Sivas’ta sabah saatlerinde yeniden başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimler karla kaplanırken, şehir merkezinde vatandaşlar kayganlaşan kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti.

Ordu

Ordu’nun Karabüz ilçesinin yüksek kesimlerinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışıyla yüksek ve orta kesim beyaza büründü.

Bingöl

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışının başlamasıyla birlikte belediye tarafından iş makineleriyle karla mücadele çalışmasına da start verildi.

Ardahan

Ardahan ve köylerinde birkaç gündür hava sıcaklığı sıfırın altında seyrederken, akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Ardahan merkeze bağlı Çataldere köyünde akşam saatlerinde yağan kar en çok çocukları sevindirdi. Evlerninin önünde kartopu oynayan çocuklar doyasıya eğlendi.

Erzincan

Doğu Anadolu Bölgesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar ve tipi dolayısıyla 700’e yakın köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Erzincan’ın Refahiye ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullarda bugün eğitime 1 gün ara verildi.

Erzurum

Erzurum’da dün gece başlayan kar yağışı, sabaha kadar etkisini sürdürüp kenti beyaz örtüyle kapladı. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı kentte 197 yerleşim yerinin merkezle bağlantısı kesildi.
OGÜNhaber