Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber

Berlin'de Kaşıkçı cinayeti protestosu

Suudi Arabistan'ın Berlin Büyükelçiliği önünde Kaşıkçı cinayetinin birinci yılı nedeniyle protesto gösterisi düzenledi. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünden sorumlu olanların cezalandırılmasını isteyen bir grup, Suudi Arabistan'ın Berlin Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (ROG) tarafından organize edilen gösteride, ''Cemal için adalet'' yazılı pankartlar açıldı.

Eski Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko yalan makinesiyle ifade vermeyi reddetti

Başkanlığı döneminde bir televizyon kanalının satın alınmasıyla ilgili yolsuzluk iddialarına karşı savcılık tarafından yalan makinesiyle ifadeye çağrılan eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ifade vermeye gitmedi. Ukrayna’nın bir önceki devlet başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’da yayın yapan Direct TV’nin satın alınması ve satılması dönemlerinde usulsüzlük yapmakla suçlandı.

Hong Kong’da polis göstericiye ateş etti

Hong Kong’daki gösterilerde polis, 18 yaşındaki bir protestocuya silahıyla ateş etti. Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 70’inci yıl dönümünde Hong Kong’da gösteriler devam ediyor. Bugün düzenlenen hükümet karşıtı protestolarda, Tsuen Wan bölgesinde polis etrafını saran protestoculardan birine gerçek mermiyle ateş etti.

Pakistan’da sel: 7 ölü, 11 yaralı

Pakistan’da şiddetli yağışların yola açtığı sel felaketinde 7 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Pakistan’ın kuzeydoğusunda Pencap eyaletinin başkenti Lahore’da şiddetli yağışların yol açtığı sel nedeniyle bir bina çöktü.

İran ABD casusunu idama mahkum etti

İran Yargı Sözcüsü Golam Muhsin İsmaili, ABD ve İngiltere adına çalışan 3 casusun 10’ar yıl hapse mahkum edildiğini belirtirken, CIA’ye çalışan bir casusun da idama mahkum edildiğini söyledi. İran Yargı Sözcüsü İsmaili düzenlediği basın toplantısında, ABD ve İngiltere’ye casusluk yaptıkları tespit edilen İranlılar hakkında alınan yargı kararını açıkladı.

Japonya’da 158 kişi aşırı çalışmaktan öldü

Japonya’da hazırlanan bir hükümet raporu, 2018 yılında 158 kişinin aşırı çalışmaya bağlı sağlık sorunlarından dolayı hayatını kaybettiğini ortaya koydu. Japonya’da çalışma şartları ile ilgili hazırlanan bir hükümet raporu, ülkede "karoshi" (aşırı çalışmaya bağlı ölümler) konusundaki vahim tabloyu ortaya koydu.

Finlandiya’da okul kampüsüne saldırı: 1 ölü, 10 yaralı

Finlandiya’nın Kuopio şehrinde bir okul kampüsünde meydana gelen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Polisin ateş açtığı olayda bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Olayın nedeni henüz bilinmezken olay yerine çok sayıda polis ekibinin sevk edildiği belirtildi.Polis, ülkenin doğusundaki Kuopio şehrindeki Herman Alışveriş Merkezi içerinde bulunan meslek yüksekokulu içerisinde gerçekleştiğini belirtiliyor.

Hindistan’da son 25 yılın en şiddetli muson mevsimi

Hindistan’da şiddetli muson mevsimi nedeniyle Haziran ayından bu yana bin 600’den fazla kişi hayatını kaybetti. Hindistan hükümet verilerine göre, ülke son 25 yılın en şiddetli muson yağışları ile karşı karşıya kaldı. Ülkenin kuzeyindeki iki eyalette şiddetli muson yağışlarının görüldüğünü ifade ede yetkililer, Haziran ayından bu yana bin 600’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

OGÜNhaber