Günün önemli gelişmelerini Haber Turu programımızda vakit kaybetmeden izleyebilirsiniz.

Haber Turu 07 Mart 2019 Perşembe

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Mardin'de düzenlediği mitingde , İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün Denizli'de kullandığı ifadelere  çok sert cevap verdi ve "Meral Hanım da dün Denizli'de utanmadan, sıkılmadan benim Denizlili kardeşlerime 'terörist' dediğimden bahsediyor. Utan utan! Sen ne terbiyeden muafsın, Şu anda avukatlarımı da görevlendirdim." ifadelerini kullandı.

- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'IPARD II' programı kapsamında, çevre ve toprağın korunmasının amaçlandığı toplam 92 projeye 11 milyon TL'lik destek ödeneceğini açıkladı.

- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya’nın başkenti Berlin’de devam eden 53. Uluslararası Turizm BorsasıFuarı'nda Türkiye standında verilen resepsiyona katıldı. Bakan Ersoy, bugün itibariyle Türkiye olarak Almanya pazarında erken rezervasyon oranında geçen seneye göre yüzde 58’lik bir artış yaşandığını dile getirdi.

- Yapımına 2013 yılında başlanan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlıca Camisi bu sabah ilk ezanın okunmasının ardından ibadete açıldı. Çok sayıda vatandaş Çamlıca Camii'nde ilk sabah namazını kılmak için camiye akın etti.
 
- AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, seçim projeleri kapsamında D-100 kara yolu ve TEM'e alternatif tünel ağı planlandığı belirtildi.
 
- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla vatandaşa 7 gün 24 saat hizmet edecek belediyelerin personel bulundurması ve gece-gündüz bu personelin hizmet etmesiyle ilgili 81 ile genelge gönderildi.
 
- Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, uzun saçları ve sıra dışı görüntüsüyle korku filmi karakterini andıran "Momo" adlı çizim ve çocuklara yönelik diğer sanal tehditler içeren oyunlar konusunda aileleri ve gençleri uyardı. Sayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, çocukları "Momo" ve benzeri tehlikelere karşı korumak için Bakanlık koordinasyonunda BTK ve diğer kurumların topyekun bir mücadele içinde olduğunu belirtti..

- ABD Hava Kuvvetlerinde 26 yıldır görev yapan ve muharebeye katılan ilk kadın savaş pilotu olan şu anda da Arizona Eyaleti Senatörü olan Martha McSally, ABD Silahlı Kuvvetlerindeki suistimalleri değerlendiren bir komiteye ifade verdi. Yüksek rütbeli bir komutanı tarafından taciz ve tecavüze uğradığını açıklayan McSally, "Failler güçlerini derin bir şekilde kötüye kullandılar" dedi.

- Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nde bugün okunacak  açıklamada, Suudi Arabistan Riyad yönetimi, Cemal Kaşıkçı cinayeti ve ülkedeki muhaliflere yönelik tutumu nedeniyle hedef alınıyor. Açıklamaya, AB ülkelerinin yanı sıra en az 8 ülke daha imza koymuş durumda.

- 7 Mart 1990’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden usta gazeteci Çetin Emeç, ölümünün 29.yıldönümünde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleşen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konseriyle anıldı.   

- Kayseri merkezli 7 ilde, renkli reçeteyle alınabilen  uyuşturucu içerikli ilaçları yasa dışı yollarla sattıkları öne sürülen  şüphelilere yönelik operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

- Bir yıl önce cezaevinden çıkan ve iki oğlu ile birlikte Esenyurt Süleymaniye Mahallesi'nde yaşamaya başlayan Şinasi Gürkan dün gece katliam yaptı. 3 adreste 2'si öz oğlu 3'ü akrabası olmak üzere 5 kişiyi öldürdü.
Yakalanarak gözaltına alınan Şinasi Gürkan'ın emniyetteki ilk ifadesinde, cinayetleri kendisinin işlediğini itiraf ederek, "Ailemle aramda miras davası husumetim var. Cinayetleri bu sebepten işledim." dediği öğrenildi. 

- 7 Mart Perşembe günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.60 artarak 104.073, Dolar %0.12 azalarak 5.4283, Euro %0.41 azalarak 6.1256, Altın %0.08 azalarak 224.84 Petrol %1.23 artarak 66.80,Bono %0.86 artarak 18.84 'den işlem gördü.

- 8 Mart 2019 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 14, İstanbul'da 17, İzmir'de 22 Antalya'da 20 derece olacak. 
OGÜNhaber