1 Ağustos 2019 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 1 Ağustos 2019 Perşembe

- Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın başkalığında düzenlenen Yüksek Askeri Şura toplantısı bugün gerçekleşti. İlk olarak YAŞ üyeleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan,beraberindeki bakanlarla ile birlikte anıtkabir'i ziyaret etti.  Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, "Bu seneki şura toplantımızı, Doğu Akdeniz ve Suriye´nin kuzeyi başta olmak üzere vatanımızın bekasına, milletimizin bütünlüğüne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerine yönelik tehditlerin arttığı dönemde icra ediyoruz" dedi.

- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldiğinde krize neden olan Büyükşehire bağlı 30 iştirak şirketinde, yeni yönetimleri belirlemek üzere Ağustos ayında olağanüstü genel kurul yapılacak. İBB şirketlerinden BİMTAŞ, İSBAK, Halk Ekmek A.Ş, İSTON ve İSYÖN, şirket hissedarlarına 26 Ağustos günü olağanüstü genel kurul toplantısı yapılacağına duyurdu. Genel kurul toplantılarında şirketlerin yeni yönetimleri ve yönetim kurulu üyelerinin alacağı huzur hakkı belirlenecek.
 
- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultay öncesinde grup başkanvekilliği görevinden alınan Yavuz Ağıralioğlu'nu genel başkan yardımcılığına getirdi.

- İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ katıldığı bir TV programında Suriyelilerin Türkiye'de kalmasının bir PKK projesi olduğunu belirtti. Özdağ, Türkiye'de kayıtlı ve kayıt dışı olmak üzere toplam 7 milyon göçmen bulunduğunu öne sürdü.

- İstanbul Valiliği, kaçak göçmenlerle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Düzensiz göçle gelen 12 bin 474 kaçak göçmen geri gönderme merkezlerinin bulunduğu illere sevk edildi" denildi.

- Yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan son günlerde belediyelerde ortaya çıkan akraba kayırmacılığı hakkında açıklama geldi. Davutoğlu, "Yapılması gereken, parti ayrımı gözetmeksizin liyakat temelli bir anlayışla siyasi etik ve şeffaflık yasasını en kısa zamanda çıkarmaktır" dedi.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un  ''Çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz" dediği Salda Gölü'nde yapılması planlanan millet bahçesinin ihalesi bugün gerçekleştirildi.

- Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında 15 ayrı noktada 1 milyon 288 bin 960 kök Hint keneviri ele geçirildi, teröristlerin kullandığı mağara ve gözetleme mevzileri kullanılamaz hale getirildi. 

- Yemen'in Aden kentinde askeri geçit törenine balistik füze ve drone'larla saldırı düzenlendi. İlk bilgilere göre en az 32 kişi hayatını kaybetti. 

- ABD, NATO üyesi ve stratejik ortağı Türkiye'ye Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi nedeniyle yaptırım uygulamayı masaya yatırırken, ABD Başkanı Donald Trump, İttifak üyesi bile olmayan Brezilya'ya önemli ayrıcalıklar tanıyan bir karara imza attı. 

- Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, ABD'nin Hürmüz Boğazı'nın güvenliğinin sağlanması için Almanya'dan askeri talepte bulunmasıyla ilgili "Bu konuda kuşkuluyum ve bu kuşkuyu başkaları da paylaşıyor.''İfadelerini kullandı.

- İstanbul’da internet üzerinden dolandırıcılık yapan kişilere yönelik 3 ayrı operasyon düzenlendi. Operasyonlardan birinde, internet sitesinden eşya satan şüphelileri sahte EFT dekontuyla dolandıran 4 şüpheli yakalandı.

- İstanbul ile İzmir arasındaki 8,5 saatlik seyahat süresini 3.5 saate düşürecek İstanbul-İzmir Otoyolu'nun 192 kilometrelik kesimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Ağustos'ta hizmete açılacak. 

- 1 Ağustos 2019 Perşembe günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.09 azalarak 101.988, Dolar % 0.25 azalarak 5.5724, Euro %0.32 azalarak 6.1657,  Altın %0.57 azalarak 252.19, Petrol %0.97 azalarak 64.42,  Bono sabit değerinde kalarak 15.98 den işlem gördü.

- 2 Ağustos 2019 Cuma günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklığı ; Ankara ve İstanbul 32,İzmir 35, Antalya 31 derece olacak.
OGÜNhaber