WebTV - 1 Haziran 2017 Perşembe, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 1 Haziran 2017 Perşembe

2 kahraman, 2 adanmış hayat
Şırnak’ta yaşanan helikopter kazası Türkiye’yi yasa boğdu. 13 askerin şehit olduğu kazadan geriye kahramanların vatan sevgileri ve başarı öyküleri kaldı.

Törene Bakanlar ve Genelkurmay Başkanı da katıldı
Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerlerden 7’sinin naaşı toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Törene bakanlar ve genelkurmay başkanı da katıldı.

Genelkurmay Başkanı olay yerinde
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, kuvvet komutanlarıyla birlikte Şırnak’a giderek 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili incelemelerde bulunduğunu açıkladı.

Helikopter kazası en ufak ayrıntısına kadar incelenmeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 13 askerin şehit olduğu kazanın milletin kafasında soru işaretlerine yol açtığını belirtti. Bahçeli, kazanım en ufak ayrıntısına kadar incelenmesini, bütün yönleriyle aydınlatılmasını istedi.

Gittiğimizde içindeki mühimmatlar patlıyordu
Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde yaşayan vatandaşlar, 13 askerin şehit olduğu helikopter düşünce önce şiddetli bir patlama sesinin geldiğini, ardından da elektriklerin kesildiğini belirtti.

Kuzey Irak’a hava harekatı: 6 terörist öldürüldü
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak’taki Avaşin-Basyan bölgesine düzenlenen hava harekatında 6 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, bir doçka uçaksavar mevziinin de imha edildiğini açıkladı.

Göçükte mahsur kalan işçilerden acı haber
Zonguldak’ta göçük nedeniyle madende mahsur kalan işçilerden acı haber geldi. 2 işçinin de cansız bedenlerine ulaşıldı.

Güngören’de feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı
İstanbul Güngören’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çıkan otomobil, o sırada ticari taksiden inen 3 kişiye çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi yaralandı.

Türk Kızılayı Suriye’yi unutmuyor
Suriye’nin İdlib kentinde Türk Kızılayı tarafından oluşturulan Halep Düzce Şevkat Çadır Kentinde, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın katılımıyla iftar düzenlendi.

300 derecelik fırının başında çalışarak oruç tutuyorlar
Adıyaman’da tatlı ustaları, sıcaklığı 250-300 dereceyi bulan fırının karşısında çalışarak oruç tutuyor.

İzmir’de alkışlık hareket
İzmir’de bir vatandaş sabah erken saatlerde tramvayın çalışmadığını düşünerek hat üzerindeki çimlerde namazını kılmaya başladı. O esnada adamın namaz kıldığı bölgeye yaklaşan tramvayın makinisti ise klakson çalmadan adamın namazını kılmasını bekledi.

Türkiye Kupası sahibini buldu
Bu yıl 55. kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon, finalde penaltılar sonucunda Medipol Başakşehir’i 4-1 mağlup eden Atiker Konyaspor oldu.

Enes Ünal resmen Villareal’de
Villareal, milli futbolcu Enes Ünal’ın transferini açıkladı.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,62 yükselerek 97.059, Dolar % 0,06 azalarak 3,5335, Euro % 0,22 azalarak 3,9690, Altın % 0,18 azalarak 143,80, Petrol % 0,21 yükselerek 50,59, Bono % 0,09 yükselerek 11,05'dan işlem gördü. 

Yarın Yurtta hava nasıl olacak?
2 Haziran 2017 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 25, İstanbul'da 26, İzmir'de 33, Antalya'da 32 derece olacak. 
OGÜNhaber