WebTV - 1 Kasım 2017 Çarşamba, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 1 Kasım 2017 Çarşamba

CHP’li Tezcan’a tazminat davası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine ’faşist diktatör’ diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a 50 bin liralık tazminat davası açtı.

"Bu ifadeler ana muhalefet adına utanç vesikası"
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile ilgili hukuki yolları harekete geçirdiklerini söyledi.

Merkez’in yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı
TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, 2017, 2018 ve 2019 yılları için enflasyon tahminlerini açıkladı. Çetinkaya, bu yıl sonunda enflasyonun tek haneye ineceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Şile’de gemi battı
Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Roda Port Limanı’ndan geçtiğimiz Cuma günü 15.30’da demir tozu yükleyip Karadeniz Ereğli Limanı’na gitmek için yola çıkan Bilal Bal’a ait olduğu öğrenilen 78,5 metre uzunluğunda 13 metre genişliğindeki kargo gemisi İstanbul Şile açıklarında battı.

16 ilde Fetö operasyonu: 112 gözaltı kararı
Fetö soruşturması kapsamında, kanun hükmünde kararnameyle kapatılan Gazeteci ve Yazarlar Vakfı (GYV) üyesi 112 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Kadına yumruk atan saldırgana tahliye
İstanbul Ataşehir’de yolda yürüdüğü sırada Aycan Ç.’e yumruk atan sanık Hakan Dündar, 5 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasıyla tahliye edildi.

Atatürk Havalimanı’nda jetin düşüş anı kamerada
İstanbul Atatürk Havaliman’ında geçtiğimiz ay düşen özel bir jetin düşüş anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde jetin düşmesiyle birlikte adeta alev toplarının yükseldiği görülüyor.

İstanbul’da akaryakıt istasyonunda patlama: 3 yaralı
İstanbul Tuzla’da bir akaryakıt istasyonundaki yakıt tankeri, boşaltım yapıldığı sırada alev aldı ve patladı. Olayda 3 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, yangınsa uzun uğraşlar sonucu söndürüldü.

Amcası tarafından zincire vuruldu
Eskişehir’de amcasının zincirle bağladığı çocuk, kurtularak inşaat işçilerine sığındı.

Trenle peron arasında feci şekilde can verdi
Hindistan’da hareket halindeki trene binmek isteyen adam, korkunç şekilde can verdi.

New York’ta silahlı saldırı, 6 ölü, 15 yaralı
ABD’nin New York kentinde bir saldırganın aracını bisikletlilerin ve yayaların üzerine sürmesi, daha sonra da çevreye ateş açması sonucu 8 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Van kara, Şırnak yağmura teslim
Van’da kar yağışı, Şırnak’ta yağmur etkili oldu.

Ekonomi Vitrini
BİST % 2,85 yükselerek 113.286, Dolar % 0,77 yükselerek 3,8207, Euro % 0,63 yükselerek 4,4446, Altın % 1,23 yükselerek 156,85, Petrol % 0,23 yükselerek 61,28, Bono % 0,16 yükselerek 12,82'den işlem gördü. 

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak ?
2 Kasım 2017 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 11, İstanbul'da 14, İzmir'de 17, Antalya'da 22 derece olacak. 
OGÜNhaber