10 Ağustos 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 10 Ağustos 2020 Pazartesi

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 9 Ağustos Türkiye günlük koronavirüs tablosu yayımlandı. Türkiye'de son 24 saatte 1.182 yeni vaka daha tespit edildi. Can kaybı ise 15 kişi daha artarak toplam 5.844'e yükseldi.

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, NASA'nın tarihi Mars görevinin Perseverance’ın uzaya fırlatılmasıyla başladığını belirterek, geçtiğimiz yıl ‘İsmini Mars'a gönder’ isimli kampanyaya en çok ilgiyi 2.5 milyon başvuru ile Türkiye’nin gösterdiğini söyledi.

- Belarus’ta gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçimlerinin ardından sabah saatlerinde açıklanan resmi sonuçlara göre, seçimin galibi olan mevcut Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun 6’ncı dönemi ilan edildi.

- Çin, ABD'nin Hong Kong üzerindeki yaptırım kararının ardından senatörlerin de aralarında bulunduğu 11 ABD'liye yaptırım uygulanacağını açıkladı.

- Iğdır 5. Hudut Alay Komutanlığına bağlı ekipler Türkiye-Ermenistan sınırı Aşağı Çiftlik köyü yakınlarında kaza yaptı. Yaşanan kazada yol kenarına devrilen araçta bulunan 6 asker hafif şekilde yaralandı. Yaralı askerler Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

- Adana Kasaplar Odası tarafından ihbar üzerine baskın yapılan bir depoda, yüzlerce kilo kokmuş et, sakatat ve kuyruk yağı ele geçirildi. Ayrıca deponun ruhsatının olmadığı, kaçak faaliyet yürüttüğü öğrenilirken, sakatatların içerisinden bıçak çıkması şaşırttı.

- Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Güney Mahallesi sahilinde kadın cesedi bulundu. Anamur'da 2 gün önce denizde kaybolan Döndü Küçük'ün cansız bedenini kıyıya çıkarmak için güvenlik güçleri muz taşımada kullanılan teleferiği kullanmak zorunda kaldı. Ceset 350 metrelik yamaçtan teleferik yardımıyla yukarı çıkartıldı.

- Korona virüs dolayısıyla İstanbul'dan geldiği memleketi Samsun'da denizde kaybolan 17 yaşındaki çocuğu bulmak için helikopter destekli arama çalışması yapılıyor. Kaybolan çocuk Mert Yanak'ın lösemi hastalığını yendiği ortaya çıktı.

- Bulgaristan sınırında çıkan orman yangını, sınıra 500 metre yakınlıktaki Büyükismailçe köyüne ve alevlere 20 metre yakınlıktaki tarım arazilerine sıçramadan ekipler tarafından söndürüldü. Köy muhtarı, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talimatıyla oluşturulan güvenlik koridorunun felaketi önlediğini söyledi.

- Ekonomik krizin giderek derinleştiği Lübnan'da protestocular bu kez patlamada ihmali bulunduğu gerekçesiyle hükümeti suçlarken, gösterilere de devam ediyor. Beyrut'ta devam eden hükümet karşıtı gösterilerde öfkeli protestocular politikacılar için temsili dar ağacı kurdu.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı, dünya genelinde 20 milyon 40 bini aştı. Virüs nedeniyle 734 bin 239 kişi yaşamını yitirdi. En fazla vaka ve ölümün olduğu ABD'de 5 milyon 199 bin 444 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 165 bin 617 kişi hayatını kaybetti.

- 10 Ağustos 2020 Pazartesi günü borsa piyasaları; BIST %1.24 artarak 1.074, Dolar %0.38 artarak 7.3181, Euro %0.80 artarak 8.6010, ALtın %0.05 azalarak 476.92, Petrol %0.90 artarak 44.80, Bono %2.93 artarak 13.37'den işlem gördü.

- 11 Ağustos 2020 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve Antalya'da 32, İstanbul'da 31, İzmir'de 35 derece olacak.
OGÜNhaber