10 Eylül 2020 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 10 Eylül 2020 Perşembe

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kızılcahamam'da ‘Trafik Birim Amirleri 2. Etap Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmasında trafik kazalarından bahseden Soylu, “Her zaman söylediğimiz bir söz var, ‘trafik kazalarında 1 bizim için büyük bir rakamdır, en sevdiğimiz rakam da sıfırdır’” ifadelerini kullandı.

- Bir dizi ziyaret ve açılışa katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "18 yılda Diyarbakır’da 7 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldı. İstanbul’dan sonra en uzun havaalanı pisti Diyarbakır’da" dedi.

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 9 Eylül Türkiye günlük koronavirüs tablosunu yayımladı. Tabloya göre ülkede son 24 saatte 1.673 yeni vaka daha tespit edilirken, can kaybı 55 kişi daha artarak toplam 6.837'ye yükseldi.

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasında oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan, aralarında muvazzaf asker ve askeri öğrencilerin de bulunduğu 43 şüpheli "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

- Kırşehir Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şehirde farklı adreslere yapılan Deaş operasyonunda 10’u Irak uyruklu 1’i Türkmen 11 kişi gözaltına alındı. Emniyette alınan ifadelerinin ardından örgüt üyesi şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

- İtalya'ya gitmek için İzmir'den hareket eden 157 göçmenin bindiği motoryat, Yunanistan'ın Amorgas Adası yakınlarında alabora oldu. Göçmenler, bölgeden geçen bir kuru yük gemisi tarafından kurtarılarak, Çeşme ilçesine getirildi. Organizatör oldukları iddiası ile 9 kişi gözaltına alındı.

- ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgının ilk aylarında ne kadar ölümcül ve bulaşıcı olduğunu bildiğini ve Amerikan halkını yanılttığını kabul ederek, "Halkı paniğe sürüklemek istemedik" dedi.

- Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vulin, Belarus’ta Sırbistan ve Rusya’nın katılacağı duyurulan Slav Kardeşliği-2020 tatbikatına Avrupa Birliği’nin baskısı nedeniyle ülkesinin katılmayacağını açıkladı.

- Rusya’da inşaat halindeki kilisenin vince takılan kubbesi bir anda vinçten boşalıp aşağıya düştü. Aşağıda bulunan kişiler büyük bir tehlike atlattı. Kilise inşaatında yaşanan kaza sırasında yere düşen kubbenin alt ve üst kısımlarında büyük bir hasar oluştuğu kubbenin tekrar imalathaneye götürülerek tamirat yapılacağı bu nedenle kilisenin açılış tarihinin uzadığı öğrenildi.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgınında tespit edilen vaka sayısı, dünya genelinde 28 milyon 50 bini aştı. Virüs nedeniyle 908 bin 434 kişi yaşamını yitirdi. En fazla vaka ve ölümün kaydedildiği ABD'de, 6 milyon 549 bin 771 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 195 bin 245 kişi hayatını kaybetti.

- 10 Eylül 2020 Perşembe günü borsa piyasaları; BIST %0.03 artarak 1.100, Dolar %0.08 azalarak 7.4788, Euro %0.23 artarak 8.8581, Altın %0.18 artarak 469.71, Petrol %1.25 azalarak 40.28, Bono sabit değerinde kalarak 13.24'den işlem gördü.

- 11 Eylül 2020 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 32, İstanbul'da 28, İzmir'de 35, Antalya'da 36 derece olacak.
OGÜNhaber