10 Mart 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 10 Mart 2020 Salı

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de AB ile Sığınmacı Zirvesi hakkında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, AB'nin sığınmacılara yönelik verdiği sözleri tutmadığını vurgulayarak, ''AB'nin Türkiye'ye daha çok ihtiyacı var. Yalvarır bir pozisyona düşmedik, düşmeyiz de'' dedi.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı.

- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında konuştu. Akşener, Moskova'ya Putin ile görüşmek için giden Erdoğan'a ilişin açıklamalarda bulundu.

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de grup toplantısında konuştu. Bahçeli gündemindeyse göçmenler vardı.

- Geçen yılın aralık ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıklandı. Buna göre, aralık ayında işsizlik oranı yüzde 13,7 olarak gerçekleşti. Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 25 oldu. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Aralık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 92 bin kişi artarak 4 milyon 394 bin kişi oldu.

- Yunanistan hudut birlikleri, Avrupa'ya geçmek isteyen sığınmacıları önlemek için sınır hattına siper kazıyor. Yüksek sınır tellerinin gerisine yerleştirdiği kum torbalarının ardına siper kazan Yunanistan, burada beklettiği tüfekli askerlerle sığınmacıların sınırı geçmesini engellemeye çalışıyor.

- Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 190’ıncı gününe girdi.

- İran'da görülen Corona virüsü salgını nedeniyle 14 gün önce Türkiye'ye getirilen ve Ankara'daki 2 hastanede gözlem altında tutulan 142 kişiden 65'i test sonuçlarının negatif çıkması üzerine taburcu edildi. İran'da hastalığın merkezi olarak kabul edilen Kum ve Meşhed kentlerine gitmeyen mürettebat ve bazı yolcular ise karantina sürecini evlerinde geçirdi.

- Çin’de yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 139’a çıkarken, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping corona virüsünün ilk görüldüğü kent olan Wuhan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

- İstanbul Avcılar'da kız arkadaşına laf attığı gerekçesiyle yüzde 76 engelli olan Taha Alper Erdem'i darp eden O. M. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüpheli gözaltına alındı.Şüpheli hakkında Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından da açıklama yapıldı.

- 10 Mart 2020 Salı günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %2.56 artarak 106.173, Dolar %0.47 azalarak 6.1181, Euro %1.19 azalarak 6.1181, Altın %1.33 azalarak 327.40, Petrol %8.27 artarak 37.20 Bono %5.61 azalarak 10.61'den işlem gördü.

- 11 Mart 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 16, İstanbul'da 15, İzmir ve Antalya'da 19 derece olacak.
OGÜNhaber