10 Ocak 2023 Salı Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 10 Ocak 2023 Salı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir tane davula 6 tokmak birden inecek"
Altılı Masa'nın seçim politikasını hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir davula 6 tokmak birden inecek. Bu modeldeki Cumhurbaşkanının Anadolu’daki insanın tarlasına koyduğu bostan korkuluğundan daha fazla şahsiyeti, iktidarı olabilmesi mümkün mü?" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: "Sinan Ateş bizim de evladımızdır"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sinan Ateş bizim de evladımızdır. CHP’de ülkücü arkadaşlarımız var. Sinan Ateş onlarında evladı, kardeşi, yol arkadaşları. Net söylüyorum CHP şehidin hakkını savunacaktır” dedi.

Bakan Kurum, TOKİ vade artış oranını açıkladı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ ödemelerindeki vade artış oranına ilişkin, “Bu yıl memur maaş artışı yüzde 30 oldu. Ama biz vatandaşımız için TOKİ vade artış oranını yüzde 15,40’ta tuttuk. Yani vade artış oranında yüzde elli indirim yapmış olduk” dedi.

Stoltenberg: "AB ve NATO arasındaki işbirliğini geliştirmeye devam edeceğiz"
Brüksel’deki NATO Merkez Karargahında düzenlenen törenle Avrupa Birliği (AB) ve NATO arasında ‘NATO-AB Üçüncü Ortak Deklarasyonu’ imzalandı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "AB ve NATO arasındaki işbirliğini geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

4. Levent'teki cinayet anının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı
Kağıthane 4. Levent’te motosikletli gelen iki şahıstan birinin açtığı ateş sonucu 1 kişinin öldüğü 2 kişinin yaralandığı cinayetin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Silahlı bir kişinin etraftaki kalabalığa aldırmadan ateş açtığı görülüyor.

Ekonomi Vitrini
BIST %2,60 azalarak 5.037, Dolar %0.03 artarak 18.7770, Euro %0.11 artarak 20.1710, Altın %0.48 artarak 1.134.50, Petrol %0.89 artarak 80.36, Bono %0.11 artarak 9.34'den işlem gördü.

Hava Durumu
11 Ocak 2023 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Yağmurlu 8, İstanbul Yağmurlu 13, İzmir ve Antalya Bulutlu 18 derece olacak.
OGÜNhaber