10 Şubat 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 10 Şubat 2020 Pazartesi

- Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib kentinde Esad rejimi güçlerinin saldırısında 5 askerin şehit olduğunu, 5 askerin de yaralandığını duyurdu.

Şüphesiz ki şehidimizin kahramanlığı hiçbir zaman unutulmayacak, uğruna can verdiği bu toprak korunacaktır. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve ülkemize başsağlığı ve sabırlar dileriz. OGÜNHaber

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni'ne konuştu. Erdoğan, ''5G akıllı şehirler, hastaneler gibi nice alanın temel altyapısını oluşturacaktır. Yerli 5G teknolojisi altyapısını kurmadan 5G'ye geçemeyiz'' dedi.

- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak asgari ücret ile çalışan vatandaşların vergi muafiyeti içerisinde yer almalarına dair açıklamalarda bulundu. Sunulan bir kanun teklifine yanıt veren Bakan Berat Albayrak, torba yasa ile bilinen düzenlemeyi işaret etmesi bu konuda umut oluşmasına neden oldu.

- Konya'da, Özgür Duran’ı (32) sevgilisi Ayşe D.’yi (35) döverken engellemek isteyen ancak çıkan arbedede kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olan Kadir Şeker'e (20), dün gece olay yerinde keşif yaptırıldı.

- Ordu’da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in (20) katil zanlısı Özgür Arduç'un (36), yakalandığı sırada polis memurlarını bıçakla yaraladığı gerekçesiyle 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanmasına başlandı. Ceren Özdemir'in katili kan donduran sözler söyledi.

-Geçen yılın kasım ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıklandı. Buna göre, kasım ayında işsizlik oranı yüzde 13,3 olarak gerçekleşti.

- Almanya ve Hollanda’da dün öğleden sonra etkili olan Sabine Kasırgası, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çok sayıda uçak ve tren seferi, kasırga nedeniyle iptal edildi.

- Çin’de yeni tip koronavirüs salgınında can kaybı 909'a, virüsten etkilenenlerin sayısı 40 bin 171’e çıktı. Son 24 saatte 97 ölüm gerçekleşti.

- Suriye’de Esad rejimi ve Rusya’ya ait savaş uçaklarının Halep’in batısındaki Abyan Saman beldesine düzenlediği saldırıda 9 sivil hayatını kaybetti. Esad rejimi ve Rus savaş uçaklarının dün Halep’in farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 17 sivil hayatını kaybetmiş, 30 sivil de yaralanmıştı.

- Suriye’nin Halep iline bağlı Afrin ilçesinde bomba yüklü aracın patlaması sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.

- Rusya askeri ve istihbarat temsilcilerinden oluşan heyet, İdlib'deki duruma ilişkin görüşmelerde bulunmak için Dışişleri Bakanlığı'na geldi. Cumartesi günü iki tur halinde yapılan 3 saatlik görüşmelerden sonra sahada bir an önce sükunet sağlanması ve siyasi sürecin ilerletilmesi için atılabilecek adımlar üzerinde durulduğu belirtilmişti.

- Beşiktaş’ta, 4’ü eğlence merkezi çalışanı toplam 5 kişiye "Ayağa kalkmadın" deyip tokat atan Şahin Şeker’in 3 yıl 4 aydan 14 yıla kadar hapsi istendi.

- 10 Şubat 2020 Pazartesi günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.19 azalarak 120.789, Dolar %0.02 azalarak 6.0151, Euro %0.03 artarak 6.5903, Altın sabit değerinde kalarak 303.77, Petrol %0.33 azalarak 54.27, Bono %2.85 artarak 10.82'den işlem gördü.

- 11 Şubat 2020 Salı günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 4, İstanbul 13, İzmir 18, Antalya 14, Edirne 16, Bursa 15, Kastamonu 3, Sivas -5, Trabzon 9, Erzurum -7, Van -5, Diyarbakır 4, Hatay 7, derece olacak.
OGÜNhaber