11 Eylül 2019 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 11 Eylül 2019 Çarşamba

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve beraberindeki heyeti kabul etti. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, 'Aramızdaki yakın diyaloğu Sayın Trump'ın ülkemize yapacağı ziyaretle taçlandıracağımıza inanıyorum' diye konuştu.

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD ile güvenli bölge konusunda açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "ABD'nin oyalama sürecine girmek istediğini görüyoruz. Atıldığı ya da atıldığı söylenen adımlar kozmetik adımlardır. İşbirliğinden sonuç çıkmazsa bu bölgelere gireriz" dedi.

- Milli Savunma Bakanlığı, ABD’li komutanların Genelkurmay Başkanlığına ’Güvenli Bölge’ çalışmaları kapsamında bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

- AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'ın HDP'li Ahmet Türk ile ilgili sözlerine tepki göstererek, "Dün çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk´ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu. Hiçbir adam ezbere gerekçelerle, uyduruk gerekçelerle görevden alınmaz" dedi.

- İçişleri Bakanlığı'nın geçtiği son dakika haberine göre Diyarbakır'da iki terörist etkisiz hale getirilirken, PKK'nın sözde Savur sorumlusu 'Azad' kod adlı terörist de Mardin'de etkisiz hale getirildi. Böylelikle Mardin kırsalında son 2 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4'e yükseldi.

- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine katılacağını belirterek, "İş birliğine ülkemizin her kademesinin ihtiyacı var. Biz bundan kaçınacak ya da buna set koyacak bir anlayışa asla sahip olmadık, olmayacağız da..." dedi.

- İSKİ Genel Müdürlüğü’ne daha önce kurumda önemli görevlerde bulunan Raif Mermutlu’yu atandı.

- Çocukları dağa kaçırılan ve çocuklarının terör örgütünün elinden kurtarılması için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 8’incı gününde 21’e yükseldi.

- Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin davadan çekilen heyete dosyanın iade edilmesi sonrası davanın görülmesine yeniden başlandı.

- Avrupa Komisyonu'nun yeni başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye'yle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Von der Leyen, Türkiye'nin AB üyeliği için ilerleme kaydetmediğini öne sürdü.

- Sierra Leone İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülke için kapıda vize uygulaması başlatıldı.

- Rusya genelinde hafta sonu yapılan farklı düzeylerdeki yerel seçimlerin oy sayımları büyük oranda sona erdi.Kesin olmayan sonuçlara göre şehir meclisindeki 45 sandalyenin 25'ini Putin'in Birleşik Rusya Partisi’nin desteklediği bağımsız adaylar kazanarak çoğunluğu elde etti. Biri bağımsız olmak üzere toplam 20 kişi ise muhalefetin adayı olarak seçildi.

- İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un sözcüsü parlamentonun bugünden itibaren gelecek ayın ortasına kadar askıya alınacağını belirtti.

- Kartal’daki İstanbul Anadolu Adliyesi'nin arkasında bulunan caddeye motosikletle gelen 2 kişi, duruşma bekleyen bir grubun üzerine silahla ateş açtı. Motosikletten üzerine ateş açılan bir kişi yaralanırken, saldırganlardan biri de kaçmaya çalıştıkları esnada ayağından vurularak polis tarafından durduruldu. Olaya ilişkin 2 saldırgan gözaltına alındı.

- Çanakkale’de 104 yıldır kayıp olan Kumkale Şehitliği’nin yeri tespit edildi. Kumkale’de Türk birliklerinin 467 şehit verdiği biliniyordu ancak bu sayının çok daha fazla olduğu ortaya çıktı

-2013'ten beri Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde bulunan ve bir süredir Kuruçeşme limanında tutulan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yatı Savarona artık Mehmetçiğe emanet. Bakım ve onarım masrafı aylık 50 bin lirayı bulan yatın, geçtiğimiz aylarda Pendik'teki İstanbul Tersane Komutanlığına teslim edildiği ortaya çıktı.

- 11 Eylül 2019 Çarşamba günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 28, İstanbul 29, İzmir 31, Antalya 32 derece olacak.

- 10 Eylül 2019 Salı günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.60 artarak 101.210, Dolar %0.46 artarak 5.7761, Euro %0.39 artarak 6.3801, Altın %0.13 azalarak 276.79, Petrol %0.86 artarak 63.13, Bono %0.45 azalarak 15.59 dan işlem gördü.
OGÜNhaber