11 Eylül 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 11 Eylül 2020 Cuma

- İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 739. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla mesaj yayımladı Erdoğan, "Anadolu'yu ilelebet vatan olarak muhafaza etme davasına sahip çıkmayı, ecdadın mirası üzerinde inşa edilen bu ülkeyi barış ve esenlik içinde daha da güçlendirmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, inşaat çalışmaları devam eden Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı’nda incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu: “Metro hattını da yapması gerekenler yapmadığı için bakanlık olarak üzerimize aldık, 18 ay gibi kısa sürede vatandaşımızın hizmetine sunacağız” dedi.

- İçişleri Bakanlığı'nın ayakta yolcu taşıma yasağını değerlendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yasak benden, çözüm senden olmaz. İstanbul'a hep beraber çözüm bulmalıyız. Toplu taşıma konusunda çözüm, mesai düzenlemesi" dedi.

- 10 Eylül Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından paylaşıldı. Güncel verilere göre, dün 107 bin 702 test yapıldı, 1512 kişide Kovid-19 tespit edildi. Son 24 saatte 58 hasta vefat etti, 1219 kişi iyileşti. Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 255 bin 407'ye çıktı.

- Sakarya’nın Akyazı ilçesinde fabrika işçilerini taşıyan servis midibüsü, şehir içi yolcu taşıyan minibüs ve hafif ticari aracın karıştığı trafik kazasında 17 kişi yaralandı. Kaza ile ilgili inceleme başlatılırken, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

- Şişli'de bir dairenin pencere çerçevesini değiştiren işçi, bastığı demir korkuluğun kırılması sonucu 3'üncü kattan aşağıya düştü. Dehşet anları güvenlik kameralarına yansırken, ağır yaralanan işçi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

- Samsun ve ilçelerinde bir bankanın çok sayıda ATM'sine kart kopyalama cihazı takıp banka kartlarını kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 2 kişi İstanbul'da yakalandı. Polis çok sayıda ATM'de özel düzenekleri ele geçirirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yüzlerce kişinin banka kartlarının kopyalandığı ortaya çıktı. Birçok vatandaş da hesaplarından paraları çekilerek dolandırıldı.

- Hindistan ve Çin arasında son zamanlarda yaşanan gerginliğin ardından Rusya’nın başkenti Moskova'da düzenlenen Şangay İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında iki ülkenin Dışişleri Bakanları bir araya geldi. Çin ve Hindistan, tartışmalı sınır bölgelerindeki birliklerin geri çekilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

- ABD’nin batı eyaletlerindeki orman yangınlarında milyonlarca dönümlük arazi kül olurken, can kayıpları da artıyor. Yerel kaynaklardan yapılan açıklamaya göre, California’da 19, Oregon’da 3 ve Washington’da 1 kişi olmak üzere yangınlarda toplam 23 kişi hayatını kaybetti. Kayıp olduğu bildirilen onlarca kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği ve binlerce kişinin riskli bölgelerden tahliye edildiği öğrenildi.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgınında tespit edilen vaka sayısı, dünya genelinde 28 milyon 329 bini aştı. Virüs nedeniyle 913 bin 931 kişi ise yaşamını yitirdi. En fazla vaka ve ölümün kaydedildiği ABD'de, 6 milyon 588 bin 181 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 196 bin 331 kişi hayatını kaybetti.

- 11 Eylül 2020 Cuma günü borsa piyasaları; BIST %0.36 artarak 1.103, Dolar %0.30 artarak 7.4708, Euro %0.59 artarak 8.8577, Altın %0.21 artarak 467.15, Petrol %0.25 azalarak 39.96, Bono sabit değerinde kalarak 13.24'den işlem gördü.

- 12 Eylül 2020 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 34, İstanbul'da 29, İzmir'de 32, Antalya'da 31 derece olacak.
OGÜNhaber