11 Kasım 2019 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 11 Kasım 2019 Pazartesi

- '11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes' kampanyası kapsamında, 81 ilde 11 milyon fidan düzenlenen tören eşliğinde toprakla buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Ankara'nın Batıkent Çakırlar mevkisinde dikilen fidanlara can suyu verdi. Erdoğan törende yaptığı konuşmada, "Birileri, bir önceki dönemde hazırlıkları tamamlanan ileri biyolojik arıtma tesisi yatırımı için, şu gaflete bakın, 'temel atmama töreni' yapıyor. Bunlar temel atma ve açılış töreni gibi işlere zaten yabancılar." ifadelerini kullandı.izliyoruz.

- AK Parti'den parti teşkilatında değişimle ilgili son dakika haberi geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre süreci öncesinde partide görev değişiklikleri olabileceğini söyledi.

- Türkiye, yakaladığı yabancı uyruklu IŞİD'li teröristleri ülkelerine göndermeye başladı. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Sabah saatlerinde Türkiye'deki Geri Gönderme Merkezi'nde işlemleri tamamlanan ABD'li bir yabancı terörist savaşçının deport (sınırdışı) edilmesi işlemi gerçekleştirildi" dedi.

- Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski Askeri Yüksek İdare Mahkemesi üyesi Şerif Bek'i, FETÖ üyeliğinden 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

- İçişleri Bakanlığı'nca terör örgütü PKK'ya yönelik Diyarbakır, Bingöl ve Muş'ta 175 timin katılımıyla gerçekleştirilen 'Kıran-5' operasyonunda, teröristlerin kullandığı tespit edilen 20 sığınak kullanılamaz hele getirilirken, patlayıcı düzenekleri ve 1 ton 615 kilo esrar ele geçirildi.

- Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı narkotik ekipleri, çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.Yapılan baskın sonucu 25 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikamet ve araçlarında yapılan aramalarda ise 1 kilo 670 gram metamfetamin, 450 gram sentetik kannobinoid, 25 gram esrar, 5 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 86 adet tabanca fişeği ve satışa hazır halde paketlenmiş bir miktar kokain ele geçirildi.

- Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören,eski Dışişleri Bakanı, yazar, hukukçu ve siyasetçi Mümtaz Soysal, Beşiktaş'taki evinde yaşamını yitirdi. Soysal, 1961 Anayasası'nın imza sahiplerinden biri olarak biliniyordu.

- Türkiye'nin en önemli kış ve doğa turizmi merkezlerinden biri olan Uludağ'a teleferikle çıkacaklara uyarı geldi.Bursa Teleferik A.Ş’den yapılan açıklamada, “Tesisimiz 11-15 Kasım tarihleri arasında kışlık bakım sebebiyle kapalı olacaktır” denildi.

- Suriye'de faaliyet gösteren Beyaz Baretliler'in kurucusu olduğu ifade edilen James Gustaf Edward Le Mesurier, İstanbul'daki evinde ölü bulundu.Sosyal medyaya yansıyan ilk haberler, eski İngiliz istihbarat subayı olan Le Mesurier’in öldürüldüğü yönündeydi. Le Mesurier’in balkona çıkıp kendini boşluğa bıraktığı ihtimali üzerinde de duruluyor.

- Almanya’da Türk kökenli siyasetçi Belit Onay, Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Böylelikle Almanya'da ilk kez bir Türk kökenli siyasetçi Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanarak tarihe geçmiş oldu.

- Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Irak'ta haftalardır süren hükümet karşıtı gösterilerden derin endişe duyulduğu belirtilerek, hükümete protestoculara yönelik şiddete son vermesi ve erken seçim çağrısında bulunuldu.

- Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde Nisan ayından beri devam eden gösterilerde bugün bir polisin göstericilere gerçek mermiyle yakın mesafeden ateş etmesi sonrasında gösteriler alevlendi. Facebook'ta canlı yayın sırasında yaşanan olay büyük tepki çekerken vurulan göstericinin kanlar içinde kaldığı anlar dünya kamuoyunu ayağa kaldırdı.

- İnternet kullanan çocukları tehdit eden etkenlerin arasına son dönemlerde bir yenisi daha eklendi. Giderek sayıları aratan sanal ünlüler, çocuklar için yeni bir çevrimiçi tehdit olarak görülüyor. Virtual Influencer olarak adlandırılan ve oldukça gerçekçi gözüken karakterlerin, çocukları kolayca manipüle edebileceklerine dair endişeler gündeme geldi. Sanal ünlü olarak tasarlanmış olan Bermuda’nın 172 bin, Blawko’nun ise 145 bin takipçisi var.

- 11 Kasım 2019 Pazartesi günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.38 artarak 103.549, Dolar %0.28 artarak 5.7797, Euro %0.40 artarak 6.3796, Altın %0.63 artarak 272.04, Petrol %1.01 azalarak 61.88 Bono sabit değerinde kalarak 12.06 dan işlem gördü.

- 12 Kasım 2019 Salı günü bazı illerimizde en yüksek hava sıcaklıkları; İstanbul 24, Ankara 21, İzmir 28, Edirne 24, Antalya 2, Bursa 27, Hatay 25, Erzurum 13, Kastamonu ve Trabzon 20, Sivas 19, Diyarbakır 21, Van 13 derece.
OGÜNhaber