11 Mart 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 11 Mart 2020 Çarşamba

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında, dün gece sağlık bakanlığı tarafından Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının açıklanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

- Ankara'da İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı "TEM Çalıştayı Açılış Programı" düzenledi. Soylu, çalıştayda yaptığı konuşmasına PKK terör örgütüne katılımın en düşün seviyede olduğunu bilgisini vererek başladı.

- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AK Parti'nin grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu İdlib'deki ateşkese yönelik açıklamalarda bulundu.

- Ak Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savuma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'yla heyetler arasında görüşmelerin olduğunu hatırlatarak, "15 Mart'ta M4 karayolu üzerinde müşterek devriyenin başlamasını planlıyoruz" dedi.

- TBMM Başkanı Mustafa Şentop TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şentop, meclis girişine termal kamera koymayı düşündüklerini belirtti.

- Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye'deki ilk Corona Virüs vakası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kara açıklamasında; Tedirgin olalım ama panik olmayalım. Çok az kişiyle temas edip, çok fazla dışarıya çıkmayan birisi, o bakımdan şansımız var. Erken dönemde yakalandı ve o sayede de çok az temaslısının olduğu bir dönemi yakaladık. Türkiye'de evet doğru, artık vakamız var; ama bu vaka 'Türkiye'de virüs dolaşıyordur'a neden olmuyor" dedi.

- Fatih’te kendilerine polis süsü vererek bir eve giren 4 şahıs, evde bulunan Afganistan ve Pakistan uyruklu 5 kişiyi koli bandıyla bağladı. Yabancı uyruklu şahısların cep telefonu ve paralarını alan şahıslar, kaçmaya çalıştıkları sırada sokakta devriye gezen bekçilere yakalandı.

- Şanlı Urfa'da ilk işçi servisinin kaza yapması sonucu, her iki araçta bulunan 18 işçi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Balıklıgöl ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

- Konya'da içinde küçükbaş hayvanların bulunduğu bir çardağın çatısı henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Kepçe yardımıyla kaldırılan molozların altından 5'i kuzu, 24'ü koyun olmak üzere toplam 29 küçükbaş hayvan telef olmuş halde çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

- Pakistan’ın başkenti İslamabad’da Pakistan Hava Kuvvetlerine ait bir F-16 savaş uçağının düştüğü ve pilotun öldüğü belirtildi.

- Meksika’nın başkenti Mexico City’de iki metronun çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı.

- 11 Mart 2020 Çarşamba günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.65 azalarak 100.408, Dolar %0.23 artarak 6.1704, Euro %0.63 artarak 6.9913, Altın %1.21 artarak 330.54, Petrol %3.17 azalarak 36.04, Bono sabit değerinde kalarak 10.61'den işlem gördü.

- 12 Mart 2020 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul'da 19, İzmir'de 22, Antalya'da 25 derece olacak.
OGÜNhaber