WebTV - 11 Mayıs 2018 Cuma, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 11 Mayıs 2018 Cuma

300 asker hakkında Fetö'den gözaltı kararı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 211'i muvazzaf olmak üzere 300 şüpheli asker hakkında Fetö Silahlı Terör Örgütü üyeliğinden gözaltı kararı verildi.

Afrin'den dönen Özel Harekat polisleri ailelerine kavuştu
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de görev yapan Bursa Özel Harekat ekibi geri döndü.

Endonezya'da volkan patladı
Endonezya'daki Merapi Yanardağı'nın yeniden faaliyete geçerek kül ve duman püskürtmeye başladığı belirtildi. Bölgede yaşayanlara güvenli alanlara tahliye ediliyor.

Japonya'da Cuma namazı izdihamı
Japonya'da Tokyo Camii'nde izdihamdan dolayı cemaate yer kalmayınca aynı camide iki kez cuma namazı kılındı.

Filistinli genci vurup kahkaha attı
İsrail askerleri vahşette sınır tanımıyor. Silahsız Filistinlileri keskin nişancı tüfeği ile vuran askerin ardından kahkaha atması kameralara yansıdı.

Vergi Kanunu TBMM'de kabul edildi
Vergi ve Diğer bazı Alacakların Yeniden yapılandırılması ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Erdoğan gençlere seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Sorun onlara, daha önce Türkiye’de iktidara gelenler acaba bir Marmaray yapabildiler mi, bir Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü yapabildiler mi? Size verebilecekleri bir tane olumlu cevap yoktur' dedi.

CHP AYM'ye gidebilir, hakkıdır
Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin Bakanlar Kuruluna verilen KHK yetkisini Anayasa Mahkemesine taşımasıyla ilgili 'CHP ilk defa Anayasa Mahkemesine gitmiyor. Hakkıdır, gidebilir' dedi.

Seçmen listeleri yarın askıdan inecek
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için askıya çıkan seçmen listeleri, yarın askıdan inecek.

Fındıkta düşük rekolte beklentisi
Dünya fındık üretiminin yüzde 75'ini, ihracatının yüzde 70'ini elinde bulunduran Türkiye'de bu yıl rekoltenin az olacağı açıklandı. Uzmanlar, fındık rekoltesinin düşük olmasının ana sebebinin iklim şartları olduğunu belirttiler.

Tarihi Mısır Çarşısında Ramazan hareketliliği
Restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Mısır Çarşısı esnafı, yaklaşan Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Yapılan restorasyon ve hurma satışlarından memnun olan Mısır Çarşısı esnafı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yoğunluğun artmasını bekliyor.

Ramazan davullarını balkonda yapıyor
Bursa'da müzisyen Bülent Arpat, davul imalatını evinin balkonunda yapıyor.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,97 azalarak 101.386, Dolar % 1,55 yükselerek 4,3000, Euro % 1,71 yükselerek 5,1361, Altın % 1,67 yükselerek 182,95, Petrol % 0,40 azalarak 77,16 , Bono % 0,13 yükselerek 15,89'dan işlem gördü.

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak?
12 Mayıs 2018 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 18, İstanbul'da 21, İzmir'de 26, Antalya'da 25 derece olacak.
OGÜNhaber