11 Ocak 2023 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 11 Ocak 2023 Çarşamba

"Terörden temizlenen yerlere ülkemizden yaklaşık 550 bin sığınmacı geri dönmüştür"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Acı hatıralarımızın olduğu kılık kıyafet meselesini kesin ve kalıcı bir çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Türk demokrasisinin olgunluk seviyesini göstererek önemli teklif konusunda meclisimizin gerekli adımı atacağına yürekten inanıyorum Şayet Meclisimiz üzerine düşeni yerine getirmezse son sözü milli irade söyleyecek, son kararı milletimiz verecektir"” dedi.

Bakan Soylu: "Etrafımızdaki bütün coğrafyalar işte ülke ve millet budur diyecekler"
Türkiye’nin gün geçtikçe diğer ülkelerin örnek aldığı bir ülke haline geldiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Avrupalılar Avrupa yönetimine, Amerikalılar Amerika yönetimine, etrafımızdaki bütün coğrafyalar kendi yönetimlerine bizi parmaklarıyla gösterip, ‘işte ülke ve millet budur’ diyecekler” dedi.

Bakan Nebati, KOBİ ve esnafa 250 milyar liralık destek paketinin ayrıntılarını açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnaf ve KOBİ’lere yönelik toplam 250 milyar liralık KGF paketinin detaylarını açıkladı. Bakan Nebati, "14 destek paketini devreye aldık. İşletmelerin işletme giderleri, yatırım, ihracat ve istihdamına destek oluyoruz" dedi.

Tekirdağ'da işçi servisiyle kamyonet kafa kafaya çarpıştı
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde kamyonet ile işçi servisinin kafa kafaya çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, biri ağır 20 kişi yaralandı.

Ailelerin direnişi bin 227'nci gününde kararlılıkla sürüyor
3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi bin 227’nci gününde de sürüyor. 2010 yılında 17 yaşındayken kaçırılan oğlu Mahmut için nöbete katılan anne Bedriye Uslu, oğlu götürüldüğünde lise son sınıf öğrencisi olduğunu ifade etti. Oğlunun 14 Nisan'da sabah saat 10.00'da okula gitmek için evden çıktığını aktaran anne Uslu, "Her sabah Mahmut için çadırın yolunu tutuyorum, onun için geliyorum. Bizim evimize bu ateşi atıp çocuklarımıza sebep olanlardan Rabbim hakkımızı alsın. Bizi perişan ettiler ölmeden mezara gömdüler. Mahmudumu burada bekleyeceğim almadan gitmeyeceğim. Mahmut senin annen yaşlı ve şeker, tansiyon hastası, evine dön. Hep birlikte evin yolunu tutun, asker ve polisimize teslim olun” dedi.

Ekonomi Vitrini
BIST %2,60 azalarak 5.037, Dolar %0.03 artarak 18.7770, Euro %0.11 artarak 20.1710, Altın %0.48 artarak 1.134.50, Petrol %0.89 artarak 80.36, Bono %0.11 artarak 9.34'den işlem gördü.

Hava Durumu
12 Ocak 2023 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 8, İstanbul Yağmurlu 13, İzmir ve Antalya Bulutlu 18 derece olacak.
OGÜNhaber