12 Ekim 2019 Cumartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 12 Ekim 2019 Cumartesi

Trump Suriye’deki operasyona ve Türkiye’ye dair açıklamalar yaptı

ABD Başkanı Trump yine durmadı. Suriye’deki operasyona ve Türkiye’ye dair açıklamalar yaptı.

Barış Pınarı Harekatı 4. gününde

Terör hedefleri bir bir vuruluyor. PKK mevzilerine obüs atışları yapılıyor. Barış Pınarı harekatı 4. gününde devam ediyor.

Jandarma Kadın Astsubaylar Barış Pınarı Harekatı için hazırlar

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde eğitim alan Jandarma Kadın Astsubay adayları, hem fiziksel hem de zihinsel olarak arazi şartlarına tam anlamıyla hazırlanıyorlar.

Çocukların tehlikeli yolculuğu yürekleri ağza getirdi

Taksim’de nostaljik tramvaya asılarak yolculuk yapan bir grup çocuk yürekleri ağza getirdi. Şişhane’de ise patenle araçların arasında seyreden çocuklar kazaya davetiye çıkardı.

Nefes kesen deprem tatbikatı

Ordu’da, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gerçekleştirilen deprem sonrası enkazdan kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Tarihi kilisede kepçeyle izinsiz kazı

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde tarihi Rum kilisesinde izinsiz kazı yapıldığı ortaya çıktı.

Kızılırmak Deltası'nda daimi hazırlık

Samsun’da bulunan Kızılırmak Deltası’nın United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) tarafından daimi listeye alınması konusundaki süreci takip ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "UNESCO tarafından hazırlanan raporun gereğini yerine getirme çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Canan Karatay Zeytinyağı kullanımı artarsa hiçbir hastalık kalmaz

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinin ’altın’, zelytinyağının da ’altının suyu’ olduğunu ifade ederek, "Her zaman söylüyorum yine tekrarlayacağım. Zeytin altından çok çok daha kıymetlidir. Zeytin meyvesinin suyu olan zeytinyağı kullanımı artarsa hastalıkları önler, hiçbir hastalık kalmaz" dedi.

Hava Durumu

13 Ekim 2019 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 25, İstanbul'da 23, İzmir'de 27, Antalya'da 30 derece olacak.
OGÜNhaber