12 Ekim 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 12 Ekim 2020 Pazartesi

- Hatay'da çıkan orman yangınlarının yerleşim yerlerine de etki etmesi sonrası hasar tespit çalışmaları yapılırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yanan alanlarda incelemelerde bulundu.

- Milli Savunma Bakanı Akar, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Bakan Akar, törende yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akar, "Bizim yaptığımız bu bilimsel, teknik çalışmalara saldırılar düzenliyorlar. Gerilimi yükseltmek için her türlü girişimde bulunuyorlar. Bir tür provokatif hareketlere girişiyorlar. Komşularımızın bunlardan uzak durmalarını temenni ediyoruz. Deniz Kuvvetleri olarak ihtiyaç çerçevesinde söz konusu gemilerimize gerekli refakat ve korumayı sağlayacağız" dedi.

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların hiçbirinin oyların salt çoğunluğunu alamaması nedeni ile ikinci tura kaldı. Seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından ilk turda birinci çıkan Ulusal Birlik Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Ersin Tatar başkent Lefkoşa’daki UBP merkez binası önünde açıklamalarda bulundu. Tatar, UBP’nin seçimin ilk turundan bir zaferle çıktığını ifade ederek, ikinci tur için sandığa katılım çağrısında bulundu.

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile gerçekleştirdiği görüşmede, Dağlık Karabağ’da ateşkese uyulmadığını ifade etti.

- Türkiye'de son 24 saatte 109 bin 301 Kovid-19 testi yapıldı, 1502 kişiye hastalık tanısı konuldu, 59 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Toplam test sayısı 11 milyon 615 bin 715'e ulaştı. Hasta sayısı 335 bin 533, vefat sayısı 8 bin 837, ağır hasta sayısı 1411, aktif hasta sayısı 32 bin 339 oldu.

- Tekirdağ'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 2 otele düzenlenen operasyonda, fuhuş yaptığı belirlenen 16 yabancı uyruklu kadının da aralarında bulunduğu 36 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahısların yakalanmamak için Whatsapp üzerinden mesajlaştığı belirlendi.

- Antalya'nın Serik ilçesinde konteynerde yaşayan Suriyeli anne ve baba seraya çalışmaya gittiği sırada evlerinde yangın çıktı. Konteynerde yalnız kalan 6 aylık bebek çıkan yangında hayatını kaybetti. Bebeğin cansız bedenini ise alevlerin arasından babası çıkardı.

- Kahramanmaraş’ta bir inşaatın istinat duvarının yapımı sırasında oluşan göçük sonucu 2 işçi toprak altında kalarak hayatını kaybetti. Olayda bir işçi de yaralandı.

- Vietnam'da şiddetli yağmurlar hayatı olumsuz etkiledi. Afet yönetimi yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, 100 binden fazla evin sulara gömüldüğü ve yaklaşık 46 bin kişinin tahliye edildiği bildirildi. Yetkililer sel felaketinde en az 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 10'dan fazla kişinin de kaybolduğunu duyurdu.

- Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, gece saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan devlet sınırının Tovuz bölgesi yönünde 2 insansız hava aracının (İHA) Azerbaycan hava savunma birimleri tarafından imha edildiği bildirildi. Ayrıca yerel saatle 10.00 sıralarında Ağdam bölgesi yönündeki Ermenistan’a ait 1 İHA’nın daha Azerbaycan hava savunma birimleri tarafından imha edildiği aktarıldı.

- ABD’nin Louisiana eyaletinde etkili olan Delta Kasırgası nedeniyle 690 bin ev elektriksiz kaldı. Elektrik olmaması nedeniyle benzinle çalışan sobalarını yakmak isteyen 86 yaşındaki bir kadınla, 70 yaşındaki bir adam çıkan yangın sonucu hayatını kaybetti. Yetkililer 9 binden fazla kişinin evlerinde hasar meydana geldiği için barınaklarda yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını açıkladı.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan yeni tip koronavirüs salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 37 milyon 754 bini geçti. Virüs nedeniyle 1 milyon 81 bin 500 kişi yaşamını yitirdi. En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ABD'de 7 milyon 991 bin 998 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 219 bin 695 kişi hayatını kaybetti.

- 12 Ekim 2020 Pazartesi günü borsa piyasaları; BIST %1.19 artarak 1.180, Dolar %0.20 artarak 7.8723, Euro %0.06 azalarak 9.2886, Altın %0.22 azalarak 486.56, Petrol %1.10 azalarak 42.38, Bono sabit değerinde kalarak 13.53'den işlem gördü.

- 13 Ekim 2020 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 28, İstanbul, İzmir ve Antalya'da 26 derece olacak.
OGÜNhaber