12 Ekim 2021 Salı Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 12 Ekim 2021 Salı

Türkiye'de son durum
Son 24 saatte 355 bin 15 Kovid-19 testi yapıldı, 30 bin 563 kişinin testi pozitif çıktı, 188 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 33 bin 861 oldu.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 74,81, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 87,91 oldu.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan toplam aşı sayısı 112 milyon 666 bin 626'ya yükseldi. Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında son 24 saatte 306 bin 217 doz aşı uygulandı.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Kırklareli, Muğla, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Edirne, Osmaniye, Balıkesir ve Burdur oldu.

SSB Başkanı Demir: “Katmanlı hava savunma sistemimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz”
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, “Katmanlı hava savunma sistemimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz” dedi.
Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, sosyal medya hesabı üzerinden ASELSAN tarafından geliştirilen Ateş İdare Cihazı ve Modernize Çekili Top sistemlerinin TSK’ya yeni teslimatlarının sürdüğüne dair paylaşımda bulundu. Başkan Demir, söz konusu paylaşımında, “Katmanlı hava savunma sistemimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. 35 mm Hava Savunma Sistemi Modernizasyonu ve Parçacıklı Mühimmat Projemiz kapsamında ürettiğimiz Ateş İdare Cihazı ve Modernize Çekili Top sistemlerinin TSK’ya yeni teslimatlarını sürdürdük” ifadelerini kullandı.

Bursa'da fabrikada patlama: 1 ölü, 2'si ağır 6 yaralı
Bursa’da kimyasal plastik fabrikasında yaşanan patlamada 1 işçi hayatını kaybederken 6 işçi yaralandı. Yaralı işçilerden ikisinin durumunun ağır olduğu, 24 işçinin de gazdan etkilendiği bildirildi. Öte yandan, kimyasal patlama sırasında çatısı uçan fabrika drone ile havadan görüntülendi.

Maltepe'de yolun karşısına geçen kadına otomobil çarptığı anlar kamerada
Maltepe’de yolun karşısına geçmek isteyen kadına araba çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan kadın yaralanarak dakikalarca bilinci kapalı şekilde yerde yattı. Çarpan araç sürücüsü ve yanındakiler kadının başında bekleyip dakikalarca ambulansın gelmesini bekledi. Kadının yerde yattığı sırada onlarca araç ise yoldan geçip gitti. Kaza anı ve kadının yerde yatıp ambulans beklediği anlar kameraya yansıdı.

Filipinler'i tropikal fırtına vurdu: 9 ölü, 11 kayıp
Filipinler’de tropikal fırtına Kompasu’nun yol açtığı sel ve heyelanlar nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi kayboldu.
Filipinler’in farklı noktalarında etkili olan tropikal fırtına Kompasu hayatı durma noktasına getirdi. Fırtınanın getirdiği rüzgarın hızı saatte 100 kilometreye ulaştı. Ulusal Afet Riski Azaltma ve Yönetme Konseyinden yapılan açıklamada, şiddetli yağış getiren tropikal fırtınanın yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 11 kişinin de kaybolduğu bildirildi. Benguet eyaletindeki toprak kaymalarında 4, ülkenin güneybatısında ada olan Palawan eyaletindeki selde ise 5 can kaybının yaşandığı aktarıldı. Kayıpların bulunması için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, tropikal fırtınanın etkili olduğu bölgelerde bin 600’den fazla kişi de tahliye edildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.36 artarak 1.421, Dolar %0.19 artarak 9.0186, Euro %0.21 artarak 10.4198, Altın %0.46 artarak 510.08, Petrol %0.04 artarak 83.70, Bono sabit değerinde kalarak 18.17'den işlem gördü.

Hava Durumu
13 Ekim 2021 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Yağmurlu 21, İstanbul Yağmurlu 17, İzmir ve Antalya Yağmurlu 22 derece olacak.
OGÜNhaber