WebTV - 12 Eylül 2017 Salı, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 12 Eylül 2017 Salı

28 Şubat’ta idamımı istediler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat süreciyle ilgili, "Benim de idama mahkûm edilmem istendi ama son anda yırttım. Bizi de apar topar götürüyorlardı. Niye şu yatırımı yaptık diye idamımızı istediler. O meşhur savcı vardı, Nuh Mete Yüksel. Baktık bizim idamımızı istedi, Allah’tan adil bir hâkime rastladık da, bir de nöbetçi mahkeme çıkardılar" dedi.

'Türkiye AB'den uzaklaştı' iddialarına yanıt verdi
'Türkiye Avrupa Birliğinden uzaklaştı' iddialarının doğru olmadığını söyleyen Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, darbe girişiminden sonra Türkiye’nin, destek görmediği halde AB ile çalışacağını defaatle deklare ettiğini söyledi.

TBMM’de yeni güvenlik tedbirleri
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki yeni güvenlik tedbirleri dikkat çekiyor.

İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu: 12 gözaltı
İstanbul merkezli 4 ilde Fetullahçı terör örgütüne (FETÖ) yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, başkalarının üzerine aldıkları telefon hatlarına ByLock’u yükleyerek örgüt içi haberleşmede kullandıkları tespit edilen 12 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da DEAŞ operasyonu: 25 gözaltı
İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda, 3’ü Türk, 22’si yabancı olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.

FETÖ operasyonunda 35 gözaltı
Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.

Eski MİT çalışanı 63 kişi hakkında gözaltı kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin soruşturmalar kapsamında Ankara merkezli 8 ilde MİT Müsteşarlığı eski çalışanı 63 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Bu da motosikletli maganda
İstanbul’da motosikletiyle tek tekerlek üzerinde seyreden sürücü, hem kendi hem de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye attı. Bu tehlikeli şov, başka bir sürücü tarafından saniye saniye görüntülendi.

Arkadaşıyla konuşurken öldürüldü
Güpegündüz silahlı saldırıya uğrayan adam hayatını kaybetti.

Uçak tarlaya indi ama ters döndü
Bursa’da Yenişehir havalimanından eğitim için kalkan bir uçak tarlaya mecburi iniş yaptı. Olayda, pilot ve öğrencinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Polisin vurduğu soyguncu öldü
Polisin vurduğu soyguncu hayatını kaybetti.

Akaryakıt istasyonunda tanker patladı !
Çin’de bir benzin istasyonunda akaryakıt tankeri patladı.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,17 azalarak 109.267, Dolar % 0,84 yükselerek 3,4357, Euro % 0,88 yükselerek 4,1111, Altın % 0,87 yükselerek 146,72, Petrol % 0,52 yükselerek 54,18, Bono % 0,09 azalarak 11,60'dan işlem gördü. 

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak?
13 Eylül 2017 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 33, İstanbul'da 29, İzmir ve Antalya'da 30 derece olacak.
OGÜNhaber