12 Şubat 2021 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 12 Şubat 2021 Cuma

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’de 5 günlük gezi ve inceleme programlarına başladı. Öğle saatlerinde baba ocağı Güneysu ilçesindeki konutundan çıkan Erdoğan, ilk olarak Güneysu Belediyesi’ni ziyaret etti. buradaki ziyaretin ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsünde Selçuklu ve Karadeniz mimarisi özelliklerini taşıyan Ahmet Erdoğan Camii'nin açılışını gerçekleştirerek, cuma namazını kıldı.

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, sosyal medya üzerinden yayın yapan Rus gazetecinin sorularını yanıtladı. Özellikle Avrupa Birliği (AB) ile Rusya arasındaki ilişkilere değinen Lavrov, "Eğer Avrupa Birliği Rus ekonomisini riske atacak şekilde yaptırım kararı alırsa ilişkileri koparmaya hazırız" dedi.

- Türkiye'de son 24 saatte 130 bin 313 Kovid-19 testi yapıldı, 7 bin 590 kişinin testi pozitif çıktı, 94 kişi hayatını kaybetti. Son 24 saatte 7 bin 811 kişinin Kovid-19 tedavisi ya da karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 2 milyon 453 bin 96'ya yükseldi.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Covid-19 aşısı oldu. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sıramız geldi ve eşim Selvi Hanım ile birlikte Aile Hekimimizde Covid-19 aşımızı yaptırdık. Tüm vatandaşlarımıza bir an önce güvenli bir şekilde aşılarının yapılmasını ve bu salgının son bulmasını diliyorum" dedi.

- İzmir genelinde şiddetli fırtına bugün de etkili oluyor. Konak’taki Cumhuriyet Meydanı’nda da yaklaşık 25 metrelik aydınlatma direği, rüzgarın şiddetine dayanamadı. Dev aydınlatma direği, o sırada park halinde olan 5 aracın üzerine büyük bir gürültüyle devrildi. Direğin devrilmesiyle beraber araçlarda maddi hasar oluştu. Devrilme esnasında o sırada bölgede kimsenin olmayışı olası bir facianın önüne geçti.

- Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde dün gece etkili olan hortum, çok sayıda ev ve işyerinin çatısını uçururken, Paşalimanı'ndaki onlarca çam ağacını kökünden söktü. Hortumun teknelere ve deniz kıyısındaki yerleşimlere verdiği zarar da drone ile havadan görüntülendi.

- Myanmar'da ordunun 1 Şubat'ta yönetime el koymasına yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor. Cuntanın ülke genelindeki kitlesel protestoları durdurma çağrısına rağmen demokrasi yanlısı gösteriler devam ediyor. Bugün, Myanmar'ın Mawlamyine kentinde gerçekleştirilen darbe karşıtı protestoda güvenlik güçlerinin plastik mermi kullanması sonucu 3 kişi yaralandı.

- 12 Şubat 2021 Cuma günü borsa piyasaları; BIST %0.56 azalarak 1.537, Dolar %0.07 azalarak 7.0208, Euro %0.42 azalarak 8.5013, Altın %0.41 azalarak 410.79, Petrol %0.72 azalarak 60.70, Bono sabit değerinde kalarak 14.77'den işlem gördü.

- 13 Şubat 2021 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 5, İstanbul'da 3, İzmir'de 14, Antalya'da 18 derece olacak.
OGÜNhaber