13 Ekim 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 13 Ekim 2020 Salı

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti Arasında Teknik İşbirliği Anlaşması İmza Töreni yapıldı. İmzaları Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve Dışişleri Bakanlığı Asya Pasifik Genel Müdürü Büyükelçi Namık Güner Erpul attı.

- Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde gündeme gelen erken seçim söylemlerine değinen Bahçeli, MHP’nin gündeminde böyle bir konu olmadığını ve 2023 yılında Cumhurbaşkanlık seçimlerinde adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile CHP Grup Yönetim Salonu’nda görüştü.Gazetecilerin görüntü almasından sonra görüşme basına kapalı olarak devam etti.

- Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Azerbaycanla ilgili olarak, “Bir sabah ansızın kurulan masada, taraflar dışında sadece Moskova vardı. Rus Dışişleri Bakanı, büyük abi edasıyla ateşkesi ilan etti. Kardeşimizin vurulduğu bir savaşla ilgili masa, bizim için ar meselesidir" dedi.

- Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 115 bin 605 Kovid-19 testi yapıldı, 1614 kişiye hastalık tanısı konuldu, 58 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybederken, ağır hasta sayısı ise 1417 oldu.

- Geçen cuma günü Kırıkkale'de başlayan sahte içki faciasında kayıplar hızla artıyor. Sekiz şehirde hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e çıktı. En çok ölüm 18 kişinin hayatını kaybettiği İzmir'de yaşandı. Dün bir kişinin can verdiği İstanbul'da ölü sayısı yediye yükseldi. Düzenlenen operasyonlar sonrası gözaltına alınan 58 kişiden yedisi tutuklandı.

- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetö'nün sözde TSK yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonlarda, bir kısmında örgütsel irtibat tarzına uygun olarak ankesörlü sabit hat irtibatlı, bir kısmı hakkında da örgüt mensubiyetlerine dair başkaca deliller de bulunan 98’i Hava Kuvvetleri ve 12’si Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup toplam 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü 110 askerden 89 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

- Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki bir kavşakta hafif ticari araçla çarpışan halk otobüsü çarptığı direğin üzerine çıkarak şaha kalktı. 7 kişinin yaralandığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

- İran’da Erdebil eyaleti Vali Yardımcısı Behruz Nedayi, Erdebil’in Parsabad ilçesine bağlı Uzuntepe köyü yakınlarına kime ait olduğu bilinmeyen bir insansız hava aracının düştüğünü bildirdi. İran-Azerbaycan sınırına düşen İHA ile alakalı incelemenin başlatıldığını belirten Nedayi, olayda herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını söyledi.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan Kovid-19 salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 38 milyon 67 bini geçti. Virüs nedeniyle 1 milyon 85 bin 809 kişi yaşamını yitirdi. En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ABD'de 8 milyon 38 bin 37 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 220 bin 18 kişi hayatını kaybetti.

- 13 Ekim 2020 Salı günü borsa piyasaları; BIST %0.28 azalarak 1.175, Dolar %0.28 artarak 7.9111, Euro %0.06 azalarak 9.3278, Altın %0.12 artarak 488.18, Petrol %1.73 artarak 42.44, Bono sabit değerinde kalarak 13.53'den işlem gördü.

- 14 Ekim 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 25, İstanbul ve İzmir'de 24, Antalya'da 27 derece olacak.
OGÜNhaber