WebTV - 13 Eylül 2017 Çarşamba, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 13 Eylül 2017 Çarşamba

CHP'ye SİHA ve 'kavgaysa kavga' cevabı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla ilgili CHP’den yapılan açıklamalara tepki göstererek, "-Teröristleri yok etmek bizim görevimiz değil- öyle mi? Ondan sonra utanmadan, sıkılmadan da çıkacaksın, ’4 yılda ben terörü bitiririm’ diyeceksin. Sen kimsin ya, neyi bitireceksin?" dedi.

Bu milletin yüzüne nasıl bakacaksınız !
Başbakan Binali Yıldırım, CHP’den SİHA’larla ilgili yapılan açıklamalara tepki göstererek, 'Bugün yalanla dolanla devlete, güvenlik güçlerine çamur atmaya çalışıp teröre açıktan destek veriyorsunuz. Peki, yarın oy istemek için vatandaşın önüne gittiğinizde bu milletin yüzüne nasıl bakacaksınız' dedi.

15 bin Suriyeli Türkiye’ye döndü
Türkiye’nin dört bir tarafından gelerek Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan bayramı ülkelerinde geçirmek için giden 53 bin 798 Suriyeliden 14 bin 740’ı Türkiye’ye döndü.

Ankara’da ByLock operasyonu: 79 gözaltı kararı
Kapatılan özel okul ve dershane çalışanlarından Fetullahçı terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları tespit edilen 79’u hakkında gözaltı kararı verildi.

Diyarbakır’da patlama: 1 yaralı
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde evinin bahçesine atılan bir El Yapımı Patlayıcı’yı (EYP) kaldırmak isteyen bir kadın, meydana gelen patlamada ağır yaralandı.

Başkent'te düğün yolunda feci kaza: 5 ölü
İstanbul’dan Kahramanmaraş’a düğüne giden 5 kişilik ailenin içinde bulunduğu otomobil, Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde park halindeki tıra arkadan çarptı. Hurdaya dönen otomobildeki 5 kişi olay yerinde hayatını kaybetti.

Hesabı çok bulunca kalaşnikofla bara ateş açtı
Adana’da bir bara giden 6 kişi, gelen 900 lira hesabı fazla bulup 600 lira ödedi. Daha sonra içlerinde biri geri dönüp kalaşnikof silahla mekana ateş açtı. Gözaltına alınan 6 kişiden 2’si tutuklandı.

Bir kıvılcım otobüsleri kül etti
Konya’da Hurdalık Sanayiinde demir kesimi yapıldığı sırada kıvılcımlardan ateş alan 2 otobüs alev alev yandı. Yangın sırasında patlamalar da meydana geldi.

Eşini ve misafirini öldüren şahıs yakalandı
Konya’da dün akşam eşini ve yanındaki arkadaşını boğazını kesip öldürdükten sonra 3 yaşındaki çocuğunu alarak kaçan şahıs, Adana otogarında yakalanarak gözaltına alındı.

Genç kız tren yoluna uçtu
Çin’de çok korkunç bir trafik kazası yaşandı.

Oltanın yetişemediği yere drone yetişti
Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübü (DÜHAVK) öğrencileri, kullanım alanı her geçen gün genişleyen drone ile balık avladı. DÜHAVK Model Uçak Eğitmeni Veysel İpek, drone ile yapılabileceklerin sınırsız olduğunu belirterek, oltanın yetişmediği yerlerde balık avladıklarını ifade etti. İpek, güneş enerjisi ile çalışan drone yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Fenerbahçe’yi yasa boğan ölüm
Fenerbahçe Asbaşkanı Hakan Dinçay hayatını kaybetti.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,75 azalarak 108.309, Dolar % 0,69 yükselerek 3,4571, Euro % 0,19 yükselerek 4,1170, Altın % 0,06 azalarak 147,03, Petrol % 0,65 yükselerek 54,56, Bono % 0,17 yükselerek 11,62'den işlem gördü. 

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak?
14 Eylül 2017 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 32, İstanbul ve Antalya'da 30, İzmir'de 31 derece olacak.
OGÜNhaber