WebTV - 14 Nisan 2017 Cuma, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 14 Nisan 2017 Cuma

'Eyalet sistemi' tartışmalarına son noktayı koydu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'eyalet sistemi' tartışmalarına son noktayı koydu. Erdoğan, 'Eyaletmiş, federasyonmuş, şuymuş, buymuş. Hiçbiri bizim gündemimizde yoktur, olmayacaktır' dedi.

Eyalet sistemine yol açacak bir madde varsa görevi bırakırım
Başbakan Binali Yıldırım, “Eğer bu anayasanın herhangi bir yerinde eyalet varsa, eyalet sistemine yol açacak bir madde varsa ben bugün bu görevi, hem başbakanlık hem de parti genel başkalığını anında bırakacağım” dedi.

Kuzey Irak'a hava harekatı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak’ın Zap bölgesine düzenlenen hava harekatı ile beş sığınak, iki barınma yeri ve silah mevzilerinin vurulduğunu açıkladı.

1 haftada 29 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri, son bir haftada icra edilen operasyonlarda aralarında turuncu listede bulunan Güroymak sözde sorumlusu, GAP sözde sorumlu yardımcısı, Savur sözde sorumlusu ve gri listede bulunan 2 terörist olmak üzere toplam 29 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Kadından kocasına meydan dayağı
Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir kadın, kocasına meydan dayağı attı. Bu anlar amatör kameraya yansıdı.

Afyonkarahisar'da fabrika yangını, 2 yaralı
Afyonkarahisar’da bir fabrikada çıkan yangında 2 kişi ağır yaralanırken, alevlerin sardığı fabrikada yangını söndürmek itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.

Otomobilin fırlattığı taştan kıl payı kurtuldular
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde otomobil lastiğinin altından fırlayan taş, kaldırımda annesiyle yürüyen kız çocuğunu sıyırarak iş yerinin camını kırdı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Bir anda alev aldı!
Yakıt depolama tankı böyle alev aldı.

Polisten 'kontrollü' kaçış
Göstericiler karşısında yetersiz kalan polisler böyle kaçtı.

Balkondan sarkan çocuk korkuttu
Balkondan sarkan çocuğu böyle kurtardı.

Görme engelli kızdan büyük başarı
Diyarbakır'da lise birinci sınıftayken katıldığı 19 Mayıs etkinliklerinde bir gözünü kaybeden yüzde 78 görme engelli İlknur Kudret Fenerci (25), 3 ay önce başladığı sporda büyük başarılara imza attı. Önce, Eskişehir’de düzenlenen judo turnuvasında ikincilik elde eden Fenerci, Antalya’da düzenlenen cirit atmada ise Türkiye şampiyonu oldu.

Evlenecekler için altın kiralama dönemi
Batman’da kuyumcular, evlilik hazırlığı yapan ancak ekonomik durumu iyi olmayan gençler için altın kiralama dönemi başlattı.

İstanbul'da lale zamanı
Baharın gelişiyle İstanbul’un dört bir yanı lalelerle süslendi. Yerli ve yabancı turistlerin en çok uğradıkları turistik yerlerden birisi olan ve lale festivallerinin başlatıldığı Emirgan Korusu, havadan görüntülendi.

Ekonomi Vitrini 
BİST % 0,42 yükselerek 90.248, Dolar % 0,76 yükselerek 3,6935, Euro % 0,65 yükselerek 3,9270, Altın % 0,83 yükselerek 152,52, Petrol %0,04 yükselerek 55,61, Bono % 2,14 yükselerek 11,46'den işlem gördü. 

Yarın Yurtta hava nasıl olacak?
15 Nisan 2017 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 18, İstanbul'da 19, İzmir'de 24, Antalya'da 20 derece olacak. 
OGÜNhaber