14 Nisan 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri…

Haber Turu 14 Nisan 2020 Salı

- Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Kurucusu ve Genel Başkanı Haydar Baş, Trabzon'da corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

- Sanders, ABD Başkanlık yarışında Biden’ı destekleyeceğini açıkladı. Vermont Senatörü Bernie Sanders, ABD başkanlık yarışında kampanyasını geçen hafta askıya almasının ardından bugün eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı destekleyeceğini açıkladı.

- 90 bin kişiyi etkileyecek olan infaz yasa teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. İnfaz düzenlemesi ile ceza infazında yarı oranında indirime gidildi. Terör, cinsel suçlar, kadına karşı işlenen suçlar, uyuşturucu imali ve ticareti kapsam dışı bırakıldı.

- İstanbul'da dün akşam 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sırasında duyulan uğultu endişeye neden oldu. Uzmanlardan bu sesle ilgili açıklama geldi. Prof. Dr. Şerif Barış, deprem dalgalarının yayılırken ses yaptığını belirterek, ''‘Uğultu’ olarak duyulan ses budur. Büyük depremlerde daha şiddetli duyulur. Bu sesi hiç unutamayanlar da vardır. Her depremde olur bu. Özel bir durum değil'' dedi.

- Dünya genelinde yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında vaka sayısı 1 milyon 920 bini, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 120 bini aştı. İyileşenlerin sayısı 450 bini geçti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'da bazı ülkelerde korona virüsünün yayılma hızının yavaşladığını ancak İngiltere ve Türkiye'deki yeni vakaların hala arttığını duyurdu.

- IMF 25 ülkeye borç yardımı sağlayacağını açıkladı. Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkileriyle mücadeleye yardımcı olmak amacıyla, Afet Etkilerinin Sınırlandırılması ve Borcun Hafifletilmesi Fonu (CCRT) kapsamında 25 üye ülkeye acil borç yardımı sağlanacağını bildirdi.

- Ramazan ayı ve oruç ibadetiyle ilgili önemli açıklama geldi.
Din İşleri Yüksek Kurulu, koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan ayı ve oruç ibadetiyle ilgili vatandaşlardan gelen sorular üzerine, kimlerin oruç tutup kimlerin tutamayacağı ve toplu iftarlara dair bir açıklama yaptı.

- Libya'da Hafter güçlerine ağır darbe: UMH güçleri BAE panzerleri, Grad roketleri ve 10 adet tank ele geçirildiğini duyurdu.
Ayrıca bugün, BM nezdinde tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac yaptığı açıklamada, başkent Trablus'a yönelik saldırıları destekleyen ülkelere "Evlatlarınızı size tabutlarla geri göndereceğiz" uyarısında bulundu.

- Denizli'de corona şüphelisi, tedavi gördüğü hastanenin üçüncü katının penceresinden çarşafları birbirine bağlayıp kaçtı.
Corona virüsü testi pozitif çıkan Ufuk G.’nin odasında olmadığını fark eden görevliler, durumu hastanedeki güvenlik görevlilerine bildirdi.

- 14 Nisan 2020 Salı günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %1.46 artarak 97.808, Dolar %0.34 artarak 6.7937, Euro %0.88 artarak 7.4481, Altın %0.82 artarak 376.05, Petrol %0.88 azalarak 31.46, Bono sabit değerinde kalarak 12.50'den işlem gördü.

- 15 Nisan 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve Antalya'da 19, İstanbul'da 10, İzmir'de 21 derece olacak.
OGÜNhaber