14 Temmuz 2021 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 14 Temmuz 2021 Çarşamba

Türkiye'de son durum
Türkiye'de, son 24 saatte 234 bin 439 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 285 kişinin testi pozitif çıktı, 46 kişi hayatını kaybetti. Günlük tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka sayısının geçen haftaya göre en çok arttığı ilk 5 ilimiz, Siirt, Ağrı, Hakkari, Antalya ve Van. Zaman kaybetmeden aşımızı olalım." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet ettikleri hangi hizmet varsa en önce kendileri kullandı
TBMM’de AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet edenlerin karşı çıktıkları hangi hizmet varsa en önce ve en çok kullandığını belirtti. Erdoğan, “Karşı çıktıkları hangi hizmet varsa, hepsini de önce ve en çok kullananlar kendileri olmuştur. Hastaneden köprüye, havayolundan otoyola, üniversiteden toplu konuta her alanda bunun örneklerini görmek mümkündür. Varsın öyle olsun, helali hoş olsun” ifadelerini kullandı.

Hrant Dink davasında sıcak gelişme
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davadan dosyası ayrılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve eski savcı Zekeriya Öz’ün de aralarında bulunduğu 13 firari sanığın yargılanmasına devam edildi. Dink cinayeti davasında dosyası ayrılan Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 11 sanığın kaçak olmaları nedeniyle mal varlıklarına el koyulmasına karar verildi.

Edirne'de dev kaçakçılık operasyonu
Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen bir tırın yedek lastiğinin içerisinde 46 kilo metamfetamin cinsi uyuşturucu ile bir yolcu valizindeki giysilerin ceplerinde bin 690 adet hormon ilacı ele geçirildi. İki başarılı operasyon neticesinde, 28 milyon Türk Lirası değerindeki kaçak ürüne el konulurken, olaylara ilişkin yürütülen soruşturmaya Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam edildiği bildirildi.

Güney Afrika'da yağmalanan AVM'de yangın çıktı
Güney Afrika’da eski Cumhurbaşkanı Jacob Zuma’nın tutuklanmasının ardından patlak veren ve en az 72 kişinin hayatını kaybettiği protestolar, 6. gününde hız kesmeden devam ederken, yüzlerce protestocunun saldırısına uğrayan Durban ve Johannesburg kentlilerinde yağmalanan alışveriş merkezlerinde yangın çıktı, sokaklar ise savaş alanına döndü.
Edirne'de dev kaçakçılık operasyonu

Ekonomi Vitrini
BIST %1.54 artarak 1.368, Dolar %0.03 azalarak 8.6163, Euro %0.05 artarak 10.1695, Altın %0.52 artarak 503.59, Petrol %0.47 azalarak 76.13, Bono %1.35 artarak 18.73'den işlem gördü.

Hava Durumu
15 Temmuz 2021 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 34, İzmir Güneşli 35, Antalya Güneşli 39 derece olacak.
OGÜNhaber