15 Ağustos 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 15 Ağustos 2020 Cumartesi

Rusya, Covid-19 aşısının üretimine başladı
Rusya’nın daha önce geliştirdiğini duyurduğu Covid-19 aşısı olan ’Sputnik-V’ aşısının üretimine başlandığı açıklandı.

Taksicinin kapkaç anı kamerada
İstanbul’da bir turistin araçta kalan cep telefonuyla kaçan taksici, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Hızla kaçan taksici olay yerine yakın polisler tarafından saniyeler içinde yakalandı.

Yabancı turistler gelmeye başladı, Marmaris plajları doldu
Normalleşme sürecine geçiş yapıldıktan sonra ve bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye’de Muğla ilini de güvenli şehirler arasına almasından sonra Marmaris otelleri ve plajları dolmaya başladı. Özellikle Ukrayna, Makedonya, İsrail ve Rusya’dan gelen turistlerin yanı sıra İngilizler de tatil için Marmaris’i tercih edenler arasında ilk sırayı aldı.

İkinci el taşıt satışında yeni dönem başladı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bugün Resmi Gazetede yayınlanan ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Aydos ormanında dronelu mangal denetimi
Yaz aylarında artan orman yangınlarına karşı Pendik’te Aydos Ormanında drone ile mangal denetimi yapıldı. Orman içerisinde mangal veya piknik yapan vatandaşlar drone ile tespit edilerek polis ve zabıta tarafından bilgilendirildi.

Hava Durumu
16 Ağustos 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 29, İstanbul'da 28, İzmir'de 34, Antalya'da 40 derece olacak.
OGÜNhaber