Haber Turu 15 Mayıs 2019 Çarşamba, Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 15 Mayıs 2019 Çarşamba

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Erdoğan yaptığı konuşmada çiftçilere destek miktarlarını açıkladı.  Erdoğan açıklamada, "Bu sene destek miktarını, eski rakamla söylüyorum 16 katrilyon liranın (16 milyar TL) üzerine çıkartıyoruz. Bayrama kadar 2,4 katrilyon kütlü pamuk (2.4 milyar TL), 662 trilyon (662 milyon TL) yağlık ayçiçeği ve 385 trilyon (385 milyon TL) çiğ süt desteği ödemelerini yapıyoruz." diye konuştu.

 -Millî Eğitim Bakanlığı, tatil ve okul zamanlarının daha dengeli ve verimli hale getirilmesi için yeni bir eğitim-öğretim çalışma takvimi modeli hazırladıklarını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamasında Nisan ve Kasım'da birer haftalık ara tatil olacağını açıkladı.
 
-YSK Başkanı Sadi Güven, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimleriyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Güven, bazı seçmenlerin YSK'da kaydını bulamadığına yönelik iddialara yanıt verdi; bugün öğleden sonra kurulun internet sitesinden bu bilgilere ulaşılabileceğini söyledi.

-Ziyaret için TBMM’ne gelen Mulla Zincir ve Eylem Yücel isimli teröristler,  ziyaretçi kabul salonuna güvenlik kontrol noktasına geldiler. Giriş bölümünde polislerin arama ve güvenlik sorgulaması sırasında, Meclis çalışanını rehin almak istediler. Güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu teröristler etkisiz hale getirildi. Yakalanan şahısların üst aramalarında bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına kesici cisim bantlanmış kurşun kalem bulundu.
 
-Ocak ,Şubat ve Mart aylarını kapsayan, şubat dönemi işsizlik rakamları açıklandı. İşsizlik oranı son 10 yılın en yüksek rakamına ulaşarak yine yüzde 14.7 oldu. Şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre işsiz sayısı 1 milyon 376 bin kişi artarak 4 milyon 730 bin kişi oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre işsiz sayısı yüzde 41 arttı!

 -Sinop'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan çift, Samsun'da örgütün hücre evinde yakalandı.
FETÖ'nün asker yapılanması içinde sorumlu düzeyde olduğu ileri sürülen Gökhan Ö. ile örgütün sözde "ev ablası" olduğu iddia edilen eşi Ayşegül Ö'yü gözaltına aldı.
Adana merkezli 6 ilde de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon düzenlendi ve 16 kişi gözaltına alındı.
  

-Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Dış Politika Yardımcısı Yuri Ushakov, S-400 füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye tesliminin ertelenmesinin söz konusu olmadığını açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu da açıklamayı doğrulayarak,erteleme ya da durdurma gündemde değil' dedi. 
 
-ABD Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayınlayarak Irak'taki vatandaşlarına uyarıda bulundu. Yapılan resmi açıklamada, acil görev için Irak'ta bulunan hükümet çalışanları haricindeki bütün hükümet görevlilerinin ülkeyi terk etmesi istendi.

 -ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "ABD Başkanı ile telefonda görüşmekten memnuniyet duydum. ABD-Rusya ilişkilerinin eski düzeye getirilmesi izlenimi oluştu" dedi

 -İzmir'in Bayraklı ilçesinde üniversite kimya bölümü öğrencisi gencin internetten siparişle aldığı siyanürü ailesine iddiaya göre "şerbet" diye içirmesi sonucu anne ve babası öldü. Üniversite öğrencisi Mahmut K. daha sonra siyanürü 16 yaşındaki kardeşi  Mehmet'e de içirmek istedi ancak kardeşi, anne ve babasının fenalaştığını görünce kabul etmedi. Bu sırada Mahmut K., zorla içirmeye çalıştığı sırada sıvıyı kardeşinin üzerine döktü. Mehmet K ve 4 yasıdnaki kareş Emir K hastaneye kaldırıldı.Mahmut K de tedavisinin ardından göz altına alındı.
 

BİST %1.48 azalarak 86.721, Dolar %0.58 artarak 6.0655, Euro %0.52 artarak 6.7957, Altın %0.64 artarak 253.00, Petrol %0.56 azalarak 70.84, Bono %0.47 artarak 25.55'den işlem gördü.

-16 Mayıs 2019 perşembe günü bazı illerimizde en yüksek havasıcaklıkları; Ankara 30, Antalya 29, İstanbul 24, İzmir 27 derece olacak.
OGÜNhaber