Günün önemli gelişmelerini Haber Turu programımızda vakit kaybetmeden izleyebilirsiniz.

Haber Turu 15 Şubat 2019 Cuma

- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından bütçe verilerini paylaştı. Albayrak, bütçenin Ocak 2019’da 5,1 milyar TL fazla verdiğini belirterek,  “Ocak ayı, bütçe fazlasını, bütçe gelirlerini ve faiz dışıfazlayı önemli oranda artırdığımız bir ay oldu.” dedi.

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karapürçek'te şehit yakınları, gaziler ve muhtarlar ile salon toplantısında bir araya geldi.  Soylu,  yaptığı konuşmada :"Sizden bir tek şey isterim; Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne Kılıçdaroğlu’nun adımını attırmayın" dedi.

- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Soçi’deki üçlü zirveyle ilgili olarak, "İyi çalışmalar yapıldı. Her şey güzel olacak” ifadelerini kullandı.

-CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Sokak Ekonomisi Çalıştayı'nda konuştu. Kılıçdardoğlu emeklilikte prim uygulamasında eşitlik olmadığını belirterek, ''Emekli olmak için herkesin prim yatırması gerek. Her ay en az 754 lira prim yatırılmalı. 754 liranın sokakta para kazanan biri için ne kadar büyük bir para olduğunu takdirlerinize sunmak isterim.'' dedi.

- TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, hal yasasıyla ilgili konuştu. Yıldırım, "Muhtemelen yeni hal yasası Meclis kapanmadan önümüzdeki aylarda gelecek" " dedi.

- Ankara'da terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yapan ve örgütle irtibatı tespit edilen 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

- ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye Dışişleri Bakanlığının Uygur Türkleri'ne ilişkin açıklamasına destek verdi.Büyükelçiliğin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "ABD, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın değerlendirmesine katılıyor." denildi. 

- Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Tarafından Verilecek İdari Para Cezaları Hakkında Yönetmelikte yeni düzenlemeler ,dün resmi gazetede yayımlandı. Buna göre; Uçakta cep telefonunu kapatmayanlar 2 bin 124 TL, izinsiz drone uçuranlar ise 8 bin 498 TL ceza ödeyecek.

- Dünya Elektrikli Araçlar Birliği Türkiye temsilcilerinden yapilan bir aciklamada; Atina, Paris, Roma, Stuttgart gibi metropollerde uygulanan elektrikli araç, taksi ve toplu taşıma araçları dışında özellikle dizel motorlu araçların şehir merkezine girme yasağı er ya da geç İstanbul’da da geçerli olacagi bildirildi.

- Türkiye İstatistik Kurumu , 2018 Kasım dönemi işgücü istatistiklerini açıkladı.

Buna göre; Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 yılı Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 706 bin kişi artarak ,3 milyon 981 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 2 puanlık artış ile yüzde 12,3  e yükseldi. Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 2,1 puanlık artış ile yüzde 14,3 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş  genç nüfusta  işsizlik oranı 4,3 puanlık artış ile yüzde 23,6 olurken, 15-64 yaş grubunda bu oran 2,1 puanlık artış ile yüzde 12,6 olarak gerçekleşti.

- Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın bütçe yasasını imzalayarak hükümetin açık kalmasını sağlayacağını ancak sınır güvenliği konusunda "ulusal acil durum" ilan edeceğini açıkladı. 

- Küba, ABD'nin 'insani yardım kisvesi' altında Venezuela'ya müdahalede bulunmak için Karayipler'e özel kuvvetlerini konuşlandırdığını öne sürdü. ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela Temsilciliği ve .Dominik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bu iddiayı yalanladı.

- Uşak'ın Banaz ilçesinde birlikte yaşadığı kadını rehin alan Çetin Kaplan, olaya müdahale için gelen polis memuru Mehmet Aksoy'u göğsünden vurarak şehit etti. Daha önce de eve 4 kez zorla giren Kaplan, polisler tarafından etkisiz hale getirildi.

- TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "TFF Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Sabri Çelik'in getirilmesine karar verildi'' ifadeleri yer aldı. 

- 15 şubat cuma günü borsa piyasalarına bir bakalım; Bist %0.49 azalarak 101,629, Dolar %0.22 azalarak 5.2655, Euro %0.53 azalarak 5.9406, Altın %0.14 artarak 223.00, Petrol %0.59 artarak 64.95, Bono %0.38 artarak 18.60 dan işlem gördü. 

- 16 Şubat 2019 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 8, İstanbul'da 9, İzmir'de 13, Antalya'da 16 derece olacak
OGÜNhaber