Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 15 Temmuz 2022 Cuma

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 15 Temmuz Anıtı'na çelenk bıraktı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısında bulunan 15 Temmuz Anıtı'na çelenk bıraktı. Oktay, tören alanına şehit yakınları ve gazilerle birlikte geldi.

Türkiye Bakü Büyükelçisi Bağcı: FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu her platformda anlatmaya devam edeceğiz
Türkiye Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, FETÖ'nün yurt dışındaki yapılanmasına yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek, "Son NATO zirvesinde olduğu gibi FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu her platformda anlatmaya devam edeceğiz. Kararlılığımız bir devlet politikası olarak yurtdışında da devam edecektir” dedi.

Hasköy Musevi Mezarlığı'nda 36 mezar taşı tahrip edildi
Hasköy Musevi Mezarlığı'nda gece kimliği belirsiz şahıslarca bazı mezarlar tahrip edildi. Mezarlık görevlilerinin şikayeti üzerine olay yerine gelen polis ekipleri inceleme başlattı.

Datça yangınının çıktığı trafoda inceleme
Muğla'nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi'nde 13 Temmuz’da 300 hektarı ormanlık, 400 hektarı da tarım arazisi olan toplam 700 hektar alanın zarar gördüğü yangının çıkış noktası olarak değerlendirilen trafo çevresinde jandarma ekipleri inceleme yaptı.

İstanbul’da iki uyuşturucu çetesi arasında çıkan çatışmayla ilgili 6 şüpheli yakalandı
İstanbul’un Bağcılar ilçesinde iki uyuşturucu çetesi arasında çıkan silahlı çatışmada 1 kişi yaralandı. Uzun namlulu silahın da kullanıldığı saldırı güvenlik kamera görüntülerine yansırken, olayla bağlantılı 6 şüpheli yakalandı.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.06 azalarak 2.382, Dolar %0.09 artarak 17.4447, Euro %0.62 artarak 17.5856, Altın %0.24 azalarak 956.51, Petrol %1.94 artarak 101.02, Bono sabit değerinde kalarak 23.78'den işlem

Hava Durumu
16 Temmuz 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Güneşli 30, İzmir ve Antalya Bulutlu 33 derece olacak.
OGÜNhaber