WebTV - 16 Haziran 2017 Cuma, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 16 Haziran 2017 Cuma

'Sokakta adalet aranmaz'
Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşüne ilişkin ilk kez konuştu. Yıldırım, “Sokakta hak arandığı görülmüş değil. Sorunların çözümü Meclistir siyaset için. Adalet için mahkemelerdir” dedi.

KYK ve PTT’ye FETÖ operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında tamamı ByLock kullanıcısı Kredi ve Yurtlar Kurumundan 25 personel ve PTT’de 6 personel olmak üzere toplam 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

TSK, 60 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) bir hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, 60 terörist etkisiz hale getirilirken ve çok sayıda mühimmat ile kaçak malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda 7 asker şehit oldu, 19 asker yaralandı.

Çanakkale’de 59 kaçak göçmen yakalandı
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçiş yapmak isteyen 59 kaçak göçmen Ege Denizi’ne açılamadan jandarma ekiplerince yakalandı. Jandarma ekipleri kaçak göçmenlerle beraber bir insan kaçakçısı şüphelisini de gözaltına aldı.

Genç kız hafriyat kamyonunun altında can verdi
İstanbul Habibler’de yolun karşına geçmek isteyen 17 yaşındaki genç kız hafriyat kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti.

Hamile karısını öldürdü, kendini ihbar etti
Bilecik’te tartıştığı 8 aylık hamile karısını bıçaklayarak öldüren koca, 155 arayarak kendini ihbar etti.

Yediemin otoparkından 81 araç kayboldu
Kastamonu’da emekli polis memuru Servet Uzun, yediemin otoparkından yaklaşık 81 çalışır vaziyetteki aracın kaybolduğunu ve bu kaybolan otomobiller arasında kendi aracının da bulunduğunu kaydetti.

Önce araçların arasına daldı, sonra...
Önce ortalığı birbirine kattı, sonra kaçtı.

Hafriyat kamyonu ile işçi servisi çarpıştı: 15 yaralı
Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde hafriyat kamyonunu ile işçi servisi çarpıştı. Kazada, 15 kişi yaralandı.

THY’nin kabin memurları işaret dili öğreniyor
Türk Hava Yolları(THY), işitme engelli yolcularla uçuş sırasında daha iyi iletişim kurabilmek amacıyla kabin memurlarına yönelik işaret dili eğitimi başlattı. Temmuz ayında Samsun’da düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesinde toplam 150 kabin memuru işaret dili eğitimi alacak.

Fındıkta büyük umut
Fındık üretiminde rekoltenin bu yıl ülke genelinde yüksek olmasının beklendiği belirtildi.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,51 azalarak 98.317, Dolar % 0,34 azalarak 3,5095, Euro % 0,02 azalarak 3,9269, Altın % 0,25 azalarak 141,68, Petrol % 0,29 yükselerek 47,20, Bono sabit değerde kalarak 11,11'den işlem gördü. 

Yarın Yurtta hava nasıl olacak?
17 Haziran 2017 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve Antalya'da 28 ve İstanbul'da 27, İzmir'de 32 derece olacak. 
OGÜNhaber