16 Haziran 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 16 Haziran 2020 Salı

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından sık sık paylaşımlar yaparak vatandaşları COVID-19'a karşı uyarıyor. Son olarak maske kullanımı konusunda paylaşım yapan Koca, "Maske takarak, birbirimizi virüsten koruyalım. Maskesiz dolaşanları, maske takıyormuş gibi yapanları uygun dille uyaralım." mesajını verdi.

- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "3’ü kalp, 2’si pulmoner hipertansiyon, 2’si kan ürünü, 1’i doğuştan metabolik hastalık ilacı olmak üzere 12 ilacı daha geri ödeme listesine aldık” açıklamasında bulundu

- Milli Eğitim Bakanı Selçuk, LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavla ilgili, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile sürekli temasta olduklarının altını çizerek, 'İstenilenin de ötesinde tedbirler alıyoruz.' dedi.

- Dün gece Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na atandı. Çalışkan'ın yerine Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş getirildi.

- Yunanistan Başbakanı Miçotakis, resmi temaslarda bulunduğu İsrail'de Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Miçotakis, "Türkiye bizimle eş konumda partner olarak çalışmak isterse bunu hoş karşılarız fakat bunu bir kabadayı gibi yaparsa kabul etmeyiz" dedi.

- Kuzey Kore'nin sınır kenti Kaesong'daki irtibat bürosu Kim Jong-un'un emriyle havaya uçuruldu. Dünyanın gözü bir anda Koreler arasındaki sınıra çevrildi.

- Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Almanya'da da ırkçılıktan dolayı insanların öldürüldüğünü söyledi. Irkçılığın her türlüsünün demokrasinin düşmanı olduğunu ifade eden Steinmeier, ırkçılığın olduğu yerde demokrasinin tehlikede olduğunu belirtti.

- Çinli ilaç şirketi Sinavoc Biotech, 'CoronaVac' adını verdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı adayı için yürüttüğü 1. ve 2. aşama klinik denemelerden olumlu sonuç aldığını açıkladı.

- Çin - Hindistan sınırında tansiyon yüksek. İki ülke askerleri arasında çatışma çıktı. 3 Hint askeri öldü.

- İngiltere'de mayıs ayına ilişkin öncü veriler 612 bin kişinin işini kaybettiğini gösteriyor.

- 16 Haziran 2020 Salı günü borsa piyasaları, BIST %1.52 artarak 111.227, Dolar %0.24 artarak 6.8464, Euro %0.20 artarak 7.7440, Altın %0.50 artarak 380.35, Petrol %2.39 artarak 40.67, Bono %1.08 azalarak 9.19'dan işlem gördü.

- 17 Haziran 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara, İstanbul ve Antalya'da 28, İzmir'de 32 derece olacak.
OGÜNhaber